Građani jasno poručuju da žele odlazak ove vlasti

“Uopšte više nije pitanje da li građani žele promjenu vlasti na nivou Republike Srpske i odlazak u prošlost aktuelne korumpirane vlasti koja ne može da nađe rješenja za nagomilane probleme koja je svojim činjenjem ili ne činjenjem uradila u proteklih 15 godina u Republici Srpskoj”, kaže član Predsjedništva SDS-a Đorđe Milićević.

Republika Srpska 18.06.2021 | 09:12
Građani jasno poručuju da žele odlazak ove vlasti

On tvrdi da opozicija ima kapacitete i snagu da građanima ponudi alternativu a njen zadatak je da u narednih par mjeseci ojača svoju moć u vidu novih ljudi i programa pristupačnog svakom građaninu Republike Srpske.

Kada je riiječ o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, Milićević navodi da je Centralna izborna komisija BiH predložila izmjene i dopune u svih 20 poglavlja, a tiču se osiguranja kvalitetnijeg provođenja izbornog procesa.

"Riječ je o uvođenju nekih novih pojmova poput preuranjene kampanje, zloupotrebe javnih sredstava u takozvanoj dužnosničkoj kampanji,
govora mržnje, ranog glasanja, vanrednih izbora, vanrednih okolnosti i izborne tehnologije", kazao je Milićević.

On je naglasio da su izmjene Izbornog zakona BiH jedna od najaktuelnijih tema u ovoj godini, ali da je svjestan političke klime i nepostojanja usaglašenog stava.

"Srpska demokratska stranka zalaže se za suštinske, a ne kozmetičke izmene Izbornog zakona, sve u cilju podizanja stepena regularnosti i transparentnosti izbornog procesa, rekao je član Predsjedništva SDS-a Đorđe Milićević.

Prema njegovim riječima, treba zadržati sistem otvorenih listi na izborima, pri čemu treba izmijeniti postojeći zakon na način da mandati pripadaju političkim partijama a ne pojedincima, čime bi se stepen korupcije i stepen političke trgovine sveo na minimum.

On kaže da je otvoreno pitanje i glasanja putem pošte, s obzirom na to da tri konstitutivna naroda nemaju isti stav o tome.

"Po pitanju glasanja putem pošte biće teško ostvariti određenu vrstu kompromisa, ali minimalno što se mora učiniti jeste da se kriterijumi za glasanje putem pošte moraju pooštriti, kako bi se i tu podigao stepen regularnosti i transparentnosti glasanja”, kaže Milićević, koji je i načelnik opštine Šamac.

Milićević je istakao da regularniji i transparentniji izbori treba da budu u interesu svih političkih subjekata i građana, koji žele promjene i bolji život.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

OO7

18.06.2021 07:41

A šta,ako i posle svega,izgubite izbore?

ODGOVORITE
Name

RE:

18.06.2021 07:43

Onda nam nema spasa, jer u tom slucaju nije vise do vladajucih struktura, nego do gradjana - biraca. I nek' onda niko vise ne kuka....

Name

Re

18.06.2021 07:56

Imat ceš turske markice da skupljaš.

Name

Banjaluka i Bijeljina, sektasu

18.06.2021 08:14

I usput- jel ti stvarno sada crvena sekta izgleda kao neki koji ce dobiti ista osim zatvora dogodine? Hahaha

Name

Boki

18.06.2021 07:50

Tako je. Više nas je. Smrt fašizmu i lopovluku a sloboda narodu.

ODGOVORITE
Name

Dado

18.06.2021 09:39

Sekti više nema spasa.

ODGOVORITE
Name

А

18.06.2021 11:35

Грађани одавно желе промјене, али на нашу жалост тешко је доћи до њих. Власт корумпирана, тзв опозиција исто тако, а праве опозиције нажалост нашу уопште немамо. Што кажу једна ласта не чини прољеће па ни ова 3,4 истинска опозиционара. Да не мислиш да је ДНС опозиција или можда твоја СДС као и ПДП. Можете ви и побједити али господине то нису промјене то је само сјаши курта да узјаше мурта.

ODGOVORITE
Name

Kurta i murta

18.06.2021 13:02

Ništa od promjena. Vlast će biti i ostati ova sadašnja. Glavni kočničari su oni koji su bili i računaju, na konto novih snaga da dobiju vlast. Od toga nema ništa. Narod je tolikokivan na pomen starih kadrova, koje hoće na vlast. Tako da nema ni govora o promjeni vlasti. Opozicija, odnosni bivši na vlasti, samo kritikuju ove na vlasti o kriminalu, a kriminal je bio najveći u ratu, kada se ginulo, a o glavi odlučivali nepismeni iz tadašnje vladajuće stranke, koja je i danas na sceni, malo modifikovana, sa preletačima iz sadašnje vladajuće. Koje je osvježenje, bjeganija iz pozicije u opozciju isto kao i tzv. papci.

ODGOVORITE
Name

Hmmm

18.06.2021 15:04

Draško je na vlasti. Zašto ga sad želite mijenjati, zasto vam je odjednom dosadio?

ODGOVORITE