Хаос на Цетињу код манастира - полиција интервенисала

Група цетињских хулигана у четвртак је поново покушала да изазове инцидент пред дверима Цетињског манастира.

Регион 17.06.2021 | 16:57
Хаос на Цетињу код манастира - полиција интервенисала

Неки од припадника ове групе зашли су у седму деценију живота, пренели су медији, а на друштвеним мрежама освануо је и видео снимак.

Управа Цетњиског манастира послала је сопштење ''због злонамерних објава на друштвеним мрежама и појединим интернет порталима о наводној девастацији у Цетињском манастиру и данашњег непримереног понашања групе грађана Цетиња у Цетињском манастиру и пред њим".

"Као што је упућеној јавности познато, у Цетињском манастиру је 80-тих година прошлог века, у сарадњи са Музејима Цетиње и тадашњом републичком и општинском управом, обављена реконструкција манастира у оквиру које је од великог дела његовог унутрашњег простора устројен црквени музеј – Ризница Цетињског манастира, ради презентације богатог црквеног културно-историјског наслеђа свим посетиоцима нашег града.

Као што је свакоме разумноме јасно, за потребе примања већег броја посетиоца Цетињског манастира и Ризнице, било је потребно урадити одговарајуће мокре чворове, што је тада, дакле, пре четрдесетак година и урађено.

Тај простор и дан-данас служи у исте сврхе. Последњих седмица се врши замена плочица и унутрашње водоводне и канализационе инфраструктуре тог простора, која је од вишедеценијске употребе дотрајала и не служи својој сврси", наводи се у саопштењу.

Након уређења и поплочавања простора око Цетињског манастира пре петнаестак година, које је комплетно извршено у организацији државних власти, дошло је до погоршања ситуације, јер се десило слегање терена, што је у наставку довело до оштећења главних канализационих водова, пише Управа Цетињског манастира, наглашавајући да су у сваком случају, чињенице следеће: два мокра чвора у сутерену Цетињског манастира су направљена пре више од четрдесет година, а данас се врши њихова поправка, јер су дотрајали.

Локални медији на Цетињу су обавестили јавност да је пред Цетињским манастиром дошло до протеста грађана јер се у њему праве тоалети због гостију који долазе у манастир.

Грађани траже да се радови обуставе док се надлежне институције не изјасне да ли уопште ти радови могу да се изводе и док се не објави да ли постоји дозвола. Наводно, дозволе за те радове нема и они се изводе самоиницијативно.

Интервенисала је и Комунална полиција а пред манастиром се појавио и председник Престонице Цетиње Александар Кашћелан, пренеле су "Новости".

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар