Такисхима Мика је најстарија инструкторка фитнеса у Јапану!

Вец́ина 90-годишњака једва хода, а камоли да вежба, али 90-годишња јапанка Такисхима Мика ради као инструктор фитнеса у теретани и она је најстарија инструкторка фитнеса у Јапану а можда и у целом свету! Она свакодневно спроводи дневне режиме кондиције и фитнес вежби...

Занимљивости 17.06.2021 | 15:32
Такисхима Мика је најстарија инструкторка фитнеса у Јапану!

За вец́ину нас је "старост је само број“ само уморни клише, али људи попут Такисхима Мика, зване "Такимика“, доказ су да то не мора бити!

Такисхима је 15. јануара ове године напунила 90 година, и она је активнија је од вец́ине 20-годишњака Она је најстарији инструктор фитнеса у Јапану и постала је позната личност у азијској земљи, како због одличне физичке форме, тако и због позитивног става и заразног осмеха.

Али Такимика није увек била таква. У ствари, њена трансформација и љубав прем фитнесу започела је касно у животу, када је вец́ била у 60-им годинама.

Било је време Такисхима Мика је била гојазна и без икаквог интереса за било каквим вежбањем. Али случајни коментар њеног супруга у вези са њеном тежином, када је имала 65 година, променио је све.

Домац́ица са пуним радним временом, Такимика никада није ни помишљала да иде у теретану, али супругов коментар натерао ју је управо на то и готово тренутно се окренула фитнесу.

"У то доба била сам више него гојазна - величина панталона ми је била двоструко вец́а од садашње“, рекао је Мика за магазин Ниппон.

"Па ипак, тврдоглаво сам одбила да признам да имам прекомерну тежину. Међутим, једног дана је мој супруг коментарисао моју тежину и тада сам одлучила да се придружим теретани. “

Иако је постигла свој почетни циљ да смрша 15 килограма након отприлике пет година, Такимика је наставила да тренира, јер јој је новооткривена љубав према фитнесу помогла да постави нове изазове за себе.



"Кондицијом сам се почела бавити само зато што сам желела да смршам. Једном кад сам то учинила закључила сам да желим да имам лепо чврсто тело и лепо попут Бразиллки. Тада, кад сам то постигла, одлучила сам да желим широка рамена и узак струк. Следец́е што сам знала, предавала сам часове аеробика. Нисам ни сањала да ц́е ми се живот овако поиграти “, рекла је.

Веровали или не, Такимика је постала инструктор фитнеса тек у 87. години, након што ју је њен тренер напола приморао. Видевши њен позитиван став у теретани и њену страст за вежбањем, Накасава Томохару, Такисхимин тренер и власник Повер Агинг теретане, једноставно није могао да дозволи да му прилика прође. Придружила се теретани у 79. години и од тада је у осам година одрасла до потпуног спортисте.

Данас 90-сетогодишња Мика обично иде на спавање око 23 сата, а буди се у 3 сата ујутро, спаванући само четири сата. Затим иде у шетњу од 4 километра, затим трчање од 3 километра и ходање уназад од 1 километар.

Прича Такисхима Мика дирнула је многе старије људе у Јапану, од којих је преко 80 000 стогодишњака, а неки су инспирисани да се баве кондицијом како би побољшали своје здравље и опште добро.

Најстарија јапанска инструкторка фитнеса поставила је себи два нова циља - да оспособи све кондиције и здраве и да и даље буде фитнес инструктор кад напуни сто година.

(Занимљивостидана.цом)

 

Коментари / 0

Оставите коментар