Потписан меморандум о сарадњи Шамца и ЦРС

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић и директор ЦРС  за БиХ /католичка служба за помоћ/ Јоанна Хеил данас су потписали Меморандум о сарадњи општине Шамац и ЦРС на пројекту „Јачање отпорности  на природне катастрофе и унапређење стратегије  приправности ПРЕПС“.

Република Српска 17.06.2021 | 15:29
Потписан меморандум о сарадњи Шамца и ЦРС

Након потписивања Меморандума са ЦРС, начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је новинарима да је данас потписан Меморандум  са организацијом која је донирала  1.050.000 КМ средстава  општини Шамац у вријеме поплава 2014. године.

 Он каже да  данас настављају стратешко партнерство са ЦРС и  као резултат  досадашње сарадње желе да учврсте партнерство кроз овај пројекат и све будеће пројекте.

„ Разговарали смо и о низу капиталних пројеката  које ћемо реализовати у неком наредном периоду  на основу Јавних позива које буде расписао ЦРС а све у контексту чињенице да општина Шамац добије стратешки документ који ће бити презентован становницима општине и надлежним службама како и под којим условима реаговати у ванредним ситуацијама“, каже Милићевић.

Милићевић је додао  да је један овакав документ неопходан за аплицириње на све важније капиталне  пројекте  у овој области у неком наредном периоду, те се захвалио директорки ЦРС на посјети и сарадњи.

Захваљујући се начелнику општине на могућности да посјети предивну општину Шамац директор ЦРС за БиХ Јоанна Хеил рекла је новинарима да она данас представља ЦРС, али да је сарадња са општином Шамац дуготрајна и плодоносна.

„Од 2014. године ЦРС је у општину Шамац уложио преко 500.000 евра и то на три различита пројекта. Усаидов пројекат по којем смо урадили доста инфраструктурних пројеката у обнови. Ово укључује Ветеринарску службу и Ватрогасну јединицу. Сарађујемо са општином на пројекту „Про Будућност“ и зажелим да се захвалим начелнику на потписивању Платформе за мир“, рекла је Хеил.

Она је додала да је од почетка пандемије са корона вирусом  ЦРС са општином Шамац водио активности на дистрибуцији хране и хигијенских производа  за најугроженије.

„Кроз овај данас потписани документ са општином Шамац започињемо нову фазу наше сарадње и отварамо могућност нових инвестиција ЦРС,“каже Хеил.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар