Potpisan memorandum o saradnji Šamca i CRS

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i direktor CRS  za BiH /katolička služba za pomoć/ Joanna Heil danas su potpisali Memorandum o saradnji opštine Šamac i CRS na projektu „Jačanje otpornosti  na prirodne katastrofe i unapređenje strategije  pripravnosti PREPS“.

Republika Srpska 17.06.2021 | 15:29
Potpisan memorandum o saradnji Šamca i CRS

Nakon potpisivanja Memoranduma sa CRS, načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je novinarima da je danas potpisan Memorandum  sa organizacijom koja je donirala  1.050.000 KM sredstava  opštini Šamac u vrijeme poplava 2014. godine.

 On kaže da  danas nastavljaju strateško partnerstvo sa CRS i  kao rezultat  dosadašnje saradnje žele da učvrste partnerstvo kroz ovaj projekat i sve budeće projekte.

„ Razgovarali smo i o nizu kapitalnih projekata  koje ćemo realizovati u nekom narednom periodu  na osnovu Javnih poziva koje bude raspisao CRS a sve u kontekstu činjenice da opština Šamac dobije strateški dokument koji će biti prezentovan stanovnicima opštine i nadležnim službama kako i pod kojim uslovima reagovati u vanrednim situacijama“, kaže Milićević.

Milićević je dodao  da je jedan ovakav dokument neophodan za aplicirinje na sve važnije kapitalne  projekte  u ovoj oblasti u nekom narednom periodu, te se zahvalio direktorki CRS na posjeti i saradnji.

Zahvaljujući se načelniku opštine na mogućnosti da posjeti predivnu opštinu Šamac direktor CRS za BiH Joanna Heil rekla je novinarima da ona danas predstavlja CRS, ali da je saradnja sa opštinom Šamac dugotrajna i plodonosna.

„Od 2014. godine CRS je u opštinu Šamac uložio preko 500.000 evra i to na tri različita projekta. Usaidov projekat po kojem smo uradili dosta infrastrukturnih projekata u obnovi. Ovo uključuje Veterinarsku službu i Vatrogasnu jedinicu. Sarađujemo sa opštinom na projektu „Pro Budućnost“ i zaželim da se zahvalim načelniku na potpisivanju Platforme za mir“, rekla je Heil.

Ona je dodala da je od početka pandemije sa korona virusom  CRS sa opštinom Šamac vodio aktivnosti na distribuciji hrane i higijenskih proizvoda  za najugroženije.

„Kroz ovaj danas potpisani dokument sa opštinom Šamac započinjemo novu fazu naše saradnje i otvaramo mogućnost novih investicija CRS,“kaže Heil.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar