Ухапшен бизнисмен Миро Палац, власник фирме Аутохерц

Палац је ухапшен по налогу Тужилаштва БиХ и тренутно се налази у просторијама Федералне управе полиције. Међутим, како сазнајемо, државни тужиоци неће предложити одређивање притвора јер је "предмет у фази провјера". Лансери ракета пронађени у погонима бивше фирме Соко коју је Палац приватизовао 2004. године.

Босна и Херцеговина 17.06.2021 | 12:57
Ухапшен бизнисмен Миро Палац, власник фирме Аутохерц

Херцеговачки бизнисмен Миро Палац ухапшен је у сриједу поподне након што је у кругу једне од његових фирми у Грудама пронађено око 70 лансера ракета, сазнаје Истрага.ба.

Палац је ухапшен по налогу Тужилаштва БиХ и тренутно се налази у просторијама Федералне управе полиције. Међутим, државни тужиоци, како сазнајемо, неће предложити одређивање притвора јер је “предмет у фази провјера”.

У сриједу је саопштено да су, поступајући по налогу Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Федералне управе полиције претресли просторије једног предузећа на подручју Груда.

“У складишним просторима наведеног предузећа налази се већа количина авио-бомби, чија производња, набава, држање и промет забрањена”, саопштено је из Тужилаштва.

Према информацијама Истраге, лансери/бомбе пронађени су у складишту фирме Аутохерц из Груда чији је власник бизнисмен Миро Палац. То складиште припадало је бившој фабрици Соко у којем је годинама један од менаџера био лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

Ухапшени бизнисмен Палац близак је ХДЗ-у БиХ, а током избора 2015. године његови су аутобуси безплатно превозили бираче у БиХ који су гласали на хрватским предсједничким изборима.

“Аутобуси подузећа »Аутохерц« из Груда у недјељу ће у БиХ бесплатно возити заинтересоване бираче у хрватске конзулате гдје су бирачка мјеста, а то је закључак састанка што га је главни секрета ХДЗ-а Милијан Бркић у уторак у Мостару одржао с члановима изборног стожера ХДЗ-а БиХ”, објавили су хрватски медији 2015. године.

Према информацијама Истраге, Палац је приликом саслушања истражитељима казао да је бивше погоне Сокола приватизовао 2004. године и да је у њима пронашао лансере ракета. Намјеравао их је продати, али није успио пронаћи купца.

Миро Палац је свој бизнис започео као кадар Анте Јелавића, бившег члана Предсједништва БиХ, а био је повезан и са генералима ХВО-а.

(Истрага.ба)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ДОКТОР

17.06.2021 11:17

Ма није његово, неко случајно оставио. Ма знам човјека, поштен је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одг

18.06.2021 06:04

Хахахахаааа добар добар??

Name

Хехе

17.06.2021 12:29

Сад ће опет како су угрожени...хрвати у БИХ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрква

17.06.2021 12:41

Цовјек застекао пар авиобомби а ви одмах у апс??? Ееееее, бас сте цјепидлаци ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гони

18.06.2021 05:56

То у ХР то му је матица.

ОДГОВОРИТЕ