Врх СНСД-а да може Јахорину би смјестио умјесто Козаре

- Водећи се досадашњим искуством дениституализације Пала, да је физички икако могуће, врх СНСД-а премјестио би Јахорину на мјесто Козаре да што ближе буде Лакташима. – истакао је Миодраг Ковачевић, предсједник ОО СДС Пале. 

Република Српска 17.06.2021 | 10:22
Врх СНСД-а да може Јахорину би смјестио умјесто Козаре

Но, пошто то није могуће, истиче Ковачевић, ради се на томе да се она стави под потпуну контролу републичке власти предвођене СНСД-ом.

"Како вријеме одмиче све више постаје јасно да је основни задатак власти предвођене СНСД-ом у Палама предаја или продаја Јахорине и њених реусрса. То објашњава и прилив огромних средстава у вријеме предизборне кампање првацима паљанског СНСД-а, јер морао се купити још један четверогодишњи мандат како би задатак био завршен до краја", поручио је данас Ковачевић. 

Он упозорава да је исто урађено и са општином Трново, само да је због недостатка јаке опозиције и ДЕМОС-а који претендује да влада Јахорином то завршено у једном дану. 

"Паљанска власт, због постојања опозиције предвођене СДС-ом која се супростаља оваквим активностима, то ради постепено, плац по плац. А сви се сјећамо и изјаве Милорада Додика у присуству руководства општине Пале о доношењу закона о Олимпијском центру Јахорина којим би и дефинитивно Јахорина била одузета од Пала и Паљана", нагласио је Ковачевић.

Он је подсјетио јавност да је почетком фебруара ове године одржана посебна сједница Скупштине општине Пале на којој је закључено да се стопира изградња на Јахорини и да је након тога на редовним сједницама скупштинска већина предвођена СНСД-ом измњенила више од 20 пута Регулациони план и тим измјенама дозолила градњу још хиљаде нових квадрата на Јахорини. 

"У предходном периоду Српска демократска странка се више пута супроставила покушајима руководства СНСД-а на републичком нивоу да одузме Јахорину Палама. Такође, одборници СДС-а у Скупштини општине Пале нису подржали лоше измјене Регулационог плана које ће у наредним годинама сигурно урбанистички уништити Јахорину", подсјећа предсједник ОО СДС Пале.

Он истиче да је очигледно да садашња власт предвођена СНСД-ом у Палама, колико год се трудила да замаже очи народу,  нема политичку снагу да се супростави одузимању Јахорине и да ће морати да испуни све жеље њиховог црвеног цара.  

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

скијаш

17.06.2021 09:58

Ја бих нешто што нема баш директно везе са политиком. Једно знам, док се није приватизовала Јахорина (док није дошао нови менаџмент из Србије) била је легло нерада и стагнације. Сада се ради, улаже а богами и личи на озбиљно скијалиште. Паљани срамите се свих ових година од рата на овамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Резон

17.06.2021 09:58

Какве везе има село Пале с олимпијском Јахорином...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

17.06.2021 12:15

Па ваљда Пале имају везе са нецим сто се налази на територији Пала.

Name

Ја

17.06.2021 10:53

Уништена је. Спаса јој нема. Бахатост на делу. Самовоља, уништавају најљепши дио рајску долину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паљанин

17.06.2021 11:12

Рече највећи промашај од начелника у историји Пала. Човјек који не зна даље од Подвитеза. 0 започетих и завршених пројеката. Сад не би могао проци ни као одборник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хуго

17.06.2021 11:18

Нема спаса Јахорини. Уништавају Рајску долину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

17.06.2021 13:29

БОЉЕ ИМ ЈЕ ДА ГЛЕДАЈУ ГДЈЕ ЋЕ СЕБЕ СМИЈЕСТИТИ, ДА ИХ КРИМИНАЛ НЕ ПОЖДЕРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

17.06.2021 14:15

Има ту и наших Зворничани кои су се почели удомљавати на нашој љепотици Јахорини. До пара су вјероватно поштено дошли, ни они сами себи не вјерују. Некретнине почеле по Зворнику, па братска Србија Н Сад Бегиш, Златибор е сада и Јахорина. Гдје и како зарадиште паре и чије перете. Надам се да ће се све сазнати, конфисковати и хапс......

ОДГОВОРИТЕ