Vrh SNSD-a da može Jahorinu bi smjestio umjesto Kozare

- Vodeći se dosadašnjim iskustvom denistitualizacije Pala, da je fizički ikako moguće, vrh SNSD-a premjestio bi Jahorinu na mjesto Кozare da što bliže bude Laktašima. – istakao je Miodrag Кovačević, predsjednik OO SDS Pale. 

Republika Srpska 17.06.2021 | 10:22
Vrh SNSD-a da može Jahorinu bi smjestio umjesto Kozare

No, pošto to nije moguće, ističe Кovačević, radi se na tome da se ona stavi pod potpunu kontrolu republičke vlasti predvođene SNSD-om.

"Кako vrijeme odmiče sve više postaje jasno da je osnovni zadatak vlasti predvođene SNSD-om u Palama predaja ili prodaja Jahorine i njenih reusrsa. To objašnjava i priliv ogromnih sredstava u vrijeme predizborne kampanje prvacima paljanskog SNSD-a, jer morao se kupiti još jedan četverogodišnji mandat kako bi zadatak bio završen do kraja", poručio je danas Кovačević. 

On upozorava da je isto urađeno i sa opštinom Trnovo, samo da je zbog nedostatka jake opozicije i DEMOS-a koji pretenduje da vlada Jahorinom to završeno u jednom danu. 

"Paljanska vlast, zbog postojanja opozicije predvođene SDS-om koja se suprostalja ovakvim aktivnostima, to radi postepeno, plac po plac. A svi se sjećamo i izjave Milorada Dodika u prisustvu rukovodstva opštine Pale o donošenju zakona o Olimpijskom centru Jahorina kojim bi i definitivno Jahorina bila oduzeta od Pala i Paljana", naglasio je Кovačević.

On je podsjetio javnost da je početkom februara ove godine održana posebna sjednica Skupštine opštine Pale na kojoj je zaključeno da se stopira izgradnja na Jahorini i da je nakon toga na redovnim sjednicama skupštinska većina predvođena SNSD-om izmnjenila više od 20 puta Regulacioni plan i tim izmjenama dozolila gradnju još hiljade novih kvadrata na Jahorini. 

"U predhodnom periodu Srpska demokratska stranka se više puta suprostavila pokušajima rukovodstva SNSD-a na republičkom nivou da oduzme Jahorinu Palama. Takođe, odbornici SDS-a u Skupštini opštine Pale nisu podržali loše izmjene Regulacionog plana koje će u narednim godinama sigurno urbanistički uništiti Jahorinu", podsjeća predsjednik OO SDS Pale.

On ističe da je očigledno da sadašnja vlast predvođena SNSD-om u Palama, koliko god se trudila da zamaže oči narodu,  nema političku snagu da se suprostavi oduzimanju Jahorine i da će morati da ispuni sve želje njihovog crvenog cara.  

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

skijaš

17.06.2021 09:58

Ja bih nešto što nema baš direktno veze sa politikom. Jedno znam, dok se nije privatizovala Jahorina (dok nije došao novi menadžment iz Srbije) bila je leglo nerada i stagnacije. Sada se radi, ulaže a bogami i liči na ozbiljno skijalište. Paljani sramite se svih ovih godina od rata na ovamo.

ODGOVORITE
Name

Rezon

17.06.2021 09:58

Kakve veze ima selo Pale s olimpijskom Jahorinom...

ODGOVORITE
Name

Rade

17.06.2021 12:15

Pa valjda Pale imaju veze sa necim sto se nalazi na teritoriji Pala.

Name

Ja

17.06.2021 10:53

Uništena je. Spasa joj nema. Bahatost na delu. Samovolja, uništavaju najljepši dio rajsku dolinu.

ODGOVORITE
Name

Paljanin

17.06.2021 11:12

Reče najveći promašaj od načelnika u istoriji Pala. Čovjek koji ne zna dalje od Podviteza. 0 započetih i završenih projekata. Sad ne bi mogao proci ni kao odbornik.

ODGOVORITE
Name

Hugo

17.06.2021 11:18

Nema spasa Jahorini. Uništavaju Rajsku dolinu.

ODGOVORITE
Name

XL

17.06.2021 13:29

BOLJE IM JE DA GLEDAJU GDJE ĆE SEBE SMIJESTITI, DA IH KRIMINAL NE POŽDERE

ODGOVORITE
Name

ZVORNIK

17.06.2021 14:15

Ima tu i naših Zvorničani koi su se počeli udomljavati na našoj ljepotici Jahorini. Do para su vjerovatno pošteno došli, ni oni sami sebi ne vjeruju. Nekretnine počele po Zvorniku, pa bratska Srbija N Sad Begiš, Zlatibor e sada i Jahorina. Gdje i kako zaradište pare i čije perete. Nadam se da će se sve saznati, konfiskovati i haps......

ODGOVORITE