Делегација Националног колеџе одбране Нигерије у Београду

Делегација Националног колеџа одбране Нигерије, предвођена командантом Колеџа контраадмиралом Оладелеом Дажијем данас је посетила Институт за националну и међународну безбедност.

Србија 16.06.2021 | 21:01
Делегација Националног колеџе одбране Нигерије у Београду

Током посете високе делегације из Нигерије представљен је Институт за националну и међународну безбедност као један од највећих на југоистоку Европе. Посебна пажња гостима из Нигерије скренута је на иновативна решења Института као што су лако борбено извиђачко возило као и разноврсна софтверска решења из домена безбедности и одбране, као што је дата база из тероризма и организованог криминала ( тоц сеарцх), софтвер за препознавање лица и облика, дронови, софтвер за сигурну телекомуникацију као и јединствен научни часопис у свету( Сецуритy Сциенце Јоурнал).

Наглашена је сарадња са Математичким факултетом Универзитета у Београду, као и са бројним факултетима и универзитетима са којима институт уско сарађује. Поред делегације из Нигерије, пријему су присуствовали проф.др Зоран Ракић, декан Математичког факултета, као проф. др Миљан Кнежевић продекан Математичког факултета.

Договорена заједничка сарадња између Института за националну и међународну безбедност и Националног колеџа одбране Нигерије, а контраадмирал Оладеле Дажиј је прихватио да постане члан Института - истакао је др Дарко Трифуновић

У свечаној церемонији контраадмиралу Оладелеу Даји, амбасадору Олусола Ениканолаиyе и бригадном генералу ХТ Дади додељене су плакете Института.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пх

16.06.2021 19:05

Сигурност од родјења, зивота и смрти, па има тацака кад нема смисла, а остало ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

16.06.2021 20:22

Националног цега?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

16.06.2021 20:52

Сто би са оним штукама једномоторцима војним авионима сто је Србија производила и рекли су да коштају 20 милиона еура по комаду,истим да их мало преправе .Требали да уграде Елису у облику кугле и нањој 2 мање и две веће елисе ,тако да брзе иду и да имају бољи маневар пре већим брзинама неморају се бојати да це се забити негдје у дрво или брдо јер имају велике маневарске способности.Црнци би то сигурно купили јер их неби могао нико погодити.

ОДГОВОРИТЕ