Delegacija Nacionalnog koledže odbrane Nigerije u Beogradu

Delegacija Nacionalnog koledža odbrane Nigerije, predvođena komandantom Koledža kontraadmiralom Oladeleom Dažijem danas je posetila Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost.

Srbija 16.06.2021 | 21:01
Delegacija Nacionalnog koledže odbrane Nigerije u Beogradu

Tokom posete visoke delegacije iz Nigerije predstavljen je Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost kao jedan od najvećih na jugoistoku Evrope. Posebna pažnja gostima iz Nigerije skrenuta je na inovativna rešenja Instituta kao što su lako borbeno izviđačko vozilo kao i raznovrsna softverska rešenja iz domena bezbednosti i odbrane, kao što je data baza iz terorizma i organizovanog kriminala ( toc search), softver za prepoznavanje lica i oblika, dronovi, softver za sigurnu telekomunikaciju kao i jedinstven naučni časopis u svetu( Security Science Journal).

Naglašena je saradnja sa Matematičkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, kao i sa brojnim fakultetima i univerzitetima sa kojima institut usko sarađuje. Pored delegacije iz Nigerije, prijemu su prisustvovali prof.dr Zoran Rakić, dekan Matematičkog fakulteta, kao prof. dr Miljan Knežević prodekan Matematičkog fakulteta.

Dogovorena zajednička saradnja između Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost i Nacionalnog koledža odbrane Nigerije, a kontraadmiral Oladele Dažij je prihvatio da postane član Instituta - istakao je dr Darko Trifunović

U svečanoj ceremoniji kontraadmiralu Oladeleu Daji, ambasadoru Olusola Enikanolaiye i brigadnom generalu HT Dadi dodeljene su plakete Instituta.

(Kurir)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ph

16.06.2021 19:05

Sigurnost od rodjenja, zivota i smrti, pa ima tacaka kad nema smisla, a ostalo ...

ODGOVORITE
Name

Decko

16.06.2021 20:22

Nacionalnog cega?!

ODGOVORITE
Name

janko

16.06.2021 20:52

Sto bi sa onim štukama jednomotorcima vojnim avionima sto je Srbija proizvodila i rekli su da koštaju 20 miliona eura po komadu,istim da ih malo preprave .Trebali da ugrade Elisu u obliku kugle i nanjoj 2 manje i dve veće elise ,tako da brze idu i da imaju bolji manevar pre većim brzinama nemoraju se bojati da ce se zabiti negdje u drvo ili brdo jer imaju velike manevarske sposobnosti.Crnci bi to sigurno kupili jer ih nebi mogao niko pogoditi.

ODGOVORITE