Поново ухапшена бивша дјевојка Џенана Мемића

У посљедњих неколико мјесеци истрага о убиству Џенана добила је на замаху па су већ ухапшени Алисин отац Зијад Мутап, као и полицијски службеници Хасан Дуповац и Јосип Барић.

Босна и Херцеговина 16.06.2021 | 14:45
Поново ухапшена бивша дјевојка Џенана Мемића

На подручју општине Стари Град у Сарајеву полицијски службеници по налогу Суда и Тужилаштва БиХ врше претрес стамбене куће коју користи Алиса Мутап, бивша дјевојка убијеног Џенана Мемића. Она је, како сазнаје Клиx.ба, након тога и ухапшена.

Током данашњих активности у Сарајеву су ухапшене двије особе иницијала А. Р. и М. О.

Како се незванично сазнаје, А. Р. је Алиса Рамић, која се дјевојачки презивала Мутап.

У посљедњих неколико мјесеци истрага о убиству Џенана добила је на замаху па су већ ухапшени Алисин отац Зијад Мутап, као и полицијски службеници Хасан Дуповац и Јосип Барић.

Породица Мемић све вријеме тврди да Алиса Мутап зна ко стоји иза Џенановог убиства и шта се дешавало кобне ноћи, али да крије и "глуми" амнезију.

Адвокат породице Мемић Ифет Ферагет казао је за Клиx.ба да о детаљима не може говорити и да ће сачекати саопшење Тужилаштва БиХ, али да је знао да ће доћи и овај дан.

“Могу смо рећи да се ради веома озбиљно на овом предмету захваљујући главној тужитељици Тужилаштва БиХ. Знао сам да ће овај дан доћи. Кривична пријава од прије двије године сада даје резултате. Драго ми је због породице Мемић и морам рећи да се не радујем ничијој несрећи, али сви морамо бити једнаки пред законом", додао је Ферагет.

У оквиру истраге Тужилаштва БиХ у предмету страдања Џенана Мемића, припадници СИПА-е, Федералне управе полиције и МУП-а Кантона

Сарајево, поступајући по налогу Тужилаштва БиХ, а по наредбама Суда БиХ, данас врше претресе на више локација на подручју Сарајева, Зенице и Бање Луке ради прикупљања доказа.

Двије особе чији се простори претресају, припадници су Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, а цијела истрага се проводи у вези с ометањем истраге и прикривањем доказа.

Подсјетимо, у овом предмету ухапшени су Хасан Дуповац, некадашњи шеф Јединице за саобраћајне истраге МУП-а КС, и Зијад Мутап. Они су осумњичени за организовани криминал и помоћ починиоцу након кривичног дјела.

Ухапшени Јосип Барић осумњичен је да је починио кривично дјело организиовани криминал у вези с кривичним дјелима протузаконито посредовање и помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела, п

Ради се о полицајцу који је, испитујући јединог свједока у предмету "Џенан Мемић", а то је Џенанова дјевојка Алиса Мутап, у два наврата на сасвим различит начин описао њену изјаву, што је истрагу одвело у другом смјеру.

(Клиx)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Има ли част цену

16.06.2021 13:23

Каква је то особа дјевојка цура какви су то људи мозгови да цуте све ово вријеме !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.06.2021 15:41

Дал знас са цим се бавила и са којим политицарем је била?

Name

Знаци...

17.06.2021 04:28

И главна тузитељка се ухватила свог посла. Јос само да претресе оне у бл.

Name

Цекамо и код нас

16.06.2021 15:32

Да крену хапсити Давидове убице из црвене секте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

17.06.2021 04:39

То је сигурно налогодавац неко из опозиције...

Name

бл

16.06.2021 15:37

Ресити и слуцај Давида из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

16.06.2021 18:01

Пропјеваће мала убрзо. Вратиће се њој памћење кад види шта је чека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

16.06.2021 20:31

Она се удала и наставила са зивотом, а њега послала у гроб! За такве зене бих резервисао посебан круг пакла!