Нелсон појаснио на кога се односе санкције Америке

Наша је одлучност да се супроставимо онима који подривају стабилност, подржавају корупцију и слабе људска права", казао је амбасадор САД-а у БиХ Ерик Нелсон.

Босна и Херцеговина 15.06.2021 | 21:37
Нелсон појаснио на кога се односе санкције Америке

Истиче да нова извршна уредба америчке владе у вези са омогућавањем да се наметну санкције на Западном Балкану представља јачање подршке САД-а напретку Западног Балкана.

"Наша је одлучност да се супроставимо онима који подривају стабилност, подржавају корупцију и слабе људска права. Тако да нова извршна уредба не мијења претходне критерије. Она не мијења ничији статус према претходним санкцијама. Она проширује опсег географски тиме што укључује Албанију која није била укључена прије јер Албанија се суочава са истим изазовима као и друге земље Западног Балкана", истакао је Нелсон.

Он додаје да је нови елеменат који сматрамо дестабилизирајућим фактором овдје, а то је корупција.

"Санкције земљама Западног Балкана укључују специфичне елементе гдје ћемо сакционисати лидере који подржавају корупцију, промовиршу је и тиме нарушавају демократију, стабилност, просперитет и људска права у земљама Западног Балкана. Извршна уредба такође проширује опсег тиме што омогућава наметање санкција онима који подржавају актере који подривају стабилност", нагласио је Нелсон.

Тако да санкције, истиче Нелсон, сада могу укључивати чланове породица и друге сараднике људи који раде на нарушавању напретка и демократских идеала и напредовања Западног Балкана и његових земаља ка ЕУ.

(Агенције)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Ипе

15.06.2021 19:49

Треба комплет фамилију да казните,сву тројицу браће ,Додик-Бакир-Човић,та породица нас је уназадила два вијека,сад смо негдје као у феудално вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2021 20:52

Откуд њима уопште право да некога васпитавају или кажњавају. Да се нису мијешали у све и свашта ми би и даље живјели у миру. Која права код њих уживају индијанци.

Name

Ре

15.06.2021 21:09

Као и њихове цланове породице, зетове, кумове …. Вазно је да им и ЕУ уведе санкције, нису довољне само Америцке. Санкције треба увести и за корумпиране судије и тузиоце, јер су највисе одговорни сто цвјета корупција у друству.

Name

Да али

16.06.2021 04:06

Ми би зивјели у миру и без пребијене паре у дзепу. Нек тај амбасадор мало завири у бл да види како је растурисе разни кумови и тајкуни

Name

Ре

16.06.2021 05:06

Па одузми им право.

Name

Боки

16.06.2021 08:04

Треба их светројицу добро претрести а и све њхове близње идаљне пајдаса а има зу Пуно и фамилијарни зврцки а тотије све скупа се казе моји до мојега а јасам јаци од свега

Name

Лана

15.06.2021 20:01

Када ли ће те санкције да се спроведу у дјело, или је то само пука претња и притисак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

15.06.2021 20:03

Владајуца структура плус гласаци који их подрзавају тако да би пола б и х било под санкцијама!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАЦИЈЕНДА ГВИДО

15.06.2021 22:51

Биће занимиљиво хоће ли се на списку наћи тренутно водећи лопов у РС искомплеклесирани сељачић из Требиња Лука Петровић.Он и његова екипа малих послушника направили су од Електропривреде тренутно највеће легло корупције, пљачке, извлачења пара и свега најгорег у РС.Уништиће их халапљивост,незајажљивост и бахатост.По свим параметрима у РС највеће легло корупције и зла је Електропривреда .Најгори менаџмент у историји уништио је онаквог гиганта а појединци који до јуче марке нису имали тешки су десетине милиона плус некретнине и разно разне фирме на другим именима.Да је среће и да није оваквих Електропривреда је могла бити мотор развоја за читаву РС али онда не би било хацијенди,апартмана , милиона.Мало им што краду на сваком кораку него нема управног и надзорног одбора гдје се нису угурали.Гладнови биједни ,гладни ће умријети

Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЦ - СРБАЦ

16.06.2021 09:12

Треба унистити "Електропривреду", док се има ста. Ионако це ускоро бити "поклоњена" Србији. А као сто неко реце, тек це њих заболити санкције ЕУ земаља. То је оно главно. Без тога ниста.

Name

Драган

15.06.2021 20:33

Санкције слузе као опомена за марионете да не скрену са пута . Боли их брига за народ док год ови слусају могу да владају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само,, ви

15.06.2021 20:52

Немојте подрзавати оне који стихијски униставају народ БиХ, ми цемо на изборима лако да их смијенимо. Доста висе васих испразних прица којима бацате прасину у оци овом народу. Нисте ни у својој земљи постовали демократију, сад се дрзите демократије у насој земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде-ВГ

15.06.2021 21:07

Много је на локалу криминалаца из Црвене секте који требају потпасти под америцке санкције. Такав је рецепционер Перо Петровиц сеф СНСД у Висеграду који је огрезао у корупцији и крси основна људска права градјана Висеграда који га не подрзавају. Купио је стан у БГ и отворио фирму за врло кратко вријеме. Има послуснике као као сто су Гиговиц, Саса Којиц, омалени Кнезевиц, Дивна Васиц, Мица Станциц... који уходе народ и информису рецепционера Пера који онда врси егзекуцију својих суградјана. Треба га ставити под санкције са породицом као и ове срамне његове послуснике који су скупа унистили некад перспективну варош на дивном мјесту али без иједне фабрике и нових радних мјеста осим сто деспотски запосљавају без конкурса на ХЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амери

15.06.2021 21:13

Како га није срамота да узме ријеч људска права. Па ви сте најгори на свијету који газите ногам људска права. Кретени једни. Али ускоро вам долази правда, пред коју морате да станете и одговарате за све што сте учинили од откривања Америке до дана данашњег. Добро се спремите.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лена

15.06.2021 21:30

Санкције се спремају за Милу и његову екипу, јасно као дан, зато се они сад задужују и грабе немилице, јер знају шта им се спрема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго Бл

16.06.2021 04:51

Треба све гласаче казнити, који се продају за литар уља или шарену лажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отпор

16.06.2021 04:56

Кренути од триа Додик, Човић и Изетбеговић, ту хоботницу прву сасјећ па онда даље....

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

16.06.2021 05:03

Народе узмимо ствар у своје руке и ријесимо се мафије на изборима не цекајмо да нам други праве реда у куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дом здравља Висеград

16.06.2021 07:52

У малом Висеграду директорица дома здравља и одборница СНСД је узела преко 10.000КМ да запосли мушкарца са факултетом ( није љекар). Има ли тузиоца и полиције који хоце да раде свој посао бар се у Висеграду све зна и до када це партијска црвена и књизица да стити лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрица

16.06.2021 17:18

Све то показује каква смо ми дрзава , кад свако коме се цефне додје и наредјује ста треба да се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

18.06.2021 05:52

Нелсон објаснио да це те санкције имати само срби. Е па нелсоне поцни од бељуљија куртија или ти је албански лоби напунио дзепове па не мозес коспицарима да казес нити једне тијеци. Гони се ти у сто и једну убицо инијанаца црнаца и осталих који су слабији а немају довољно да вас купе. Сиктер багро сто рекао ердо

ОДГОВОРИТЕ