Nelson pojasnio na koga se odnose sankcije Amerike

Naša je odlučnost da se suprostavimo onima koji podrivaju stabilnost, podržavaju korupciju i slabe ljudska prava", kazao je ambasador SAD-a u BiH Erik Nelson.

Bosna i Hercegovina 15.06.2021 | 21:37
Nelson pojasnio na koga se odnose sankcije Amerike

Ističe da nova izvršna uredba američke vlade u vezi sa omogućavanjem da se nametnu sankcije na Zapadnom Balkanu predstavlja jačanje podrške SAD-a napretku Zapadnog Balkana.

"Naša je odlučnost da se suprostavimo onima koji podrivaju stabilnost, podržavaju korupciju i slabe ljudska prava. Tako da nova izvršna uredba ne mijenja prethodne kriterije. Ona ne mijenja ničiji status prema prethodnim sankcijama. Ona proširuje opseg geografski time što uključuje Albaniju koja nije bila uključena prije jer Albanija se suočava sa istim izazovima kao i druge zemlje Zapadnog Balkana", istakao je Nelson.

On dodaje da je novi elemenat koji smatramo destabilizirajućim faktorom ovdje, a to je korupcija.

"Sankcije zemljama Zapadnog Balkana uključuju specifične elemente gdje ćemo sakcionisati lidere koji podržavaju korupciju, promoviršu je i time narušavaju demokratiju, stabilnost, prosperitet i ljudska prava u zemljama Zapadnog Balkana. Izvršna uredba takođe proširuje opseg time što omogućava nametanje sankcija onima koji podržavaju aktere koji podrivaju stabilnost", naglasio je Nelson.

Tako da sankcije, ističe Nelson, sada mogu uključivati članove porodica i druge saradnike ljudi koji rade na narušavanju napretka i demokratskih ideala i napredovanja Zapadnog Balkana i njegovih zemalja ka EU.

(Agencije)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Ipe

15.06.2021 19:49

Treba komplet familiju da kaznite,svu trojicu braće ,Dodik-Bakir-Čović,ta porodica nas je unazadila dva vijeka,sad smo negdje kao u feudalno vrijeme.

ODGOVORITE
Name

Re

15.06.2021 20:52

Otkud njima uopšte pravo da nekoga vaspitavaju ili kažnjavaju. Da se nisu miješali u sve i svašta mi bi i dalje živjeli u miru. Koja prava kod njih uživaju indijanci.

Name

Re

15.06.2021 21:09

Kao i njihove clanove porodice, zetove, kumove …. Vazno je da im i EU uvede sankcije, nisu dovoljne samo Americke. Sankcije treba uvesti i za korumpirane sudije i tuzioce, jer su najvise odgovorni sto cvjeta korupcija u drustvu.

Name

Da ali

16.06.2021 04:06

Mi bi zivjeli u miru i bez prebijene pare u dzepu. Nek taj ambasador malo zaviri u bl da vidi kako je rasturise razni kumovi i tajkuni

Name

Re

16.06.2021 05:06

Pa oduzmi im pravo.

Name

Boki

16.06.2021 08:04

Treba ih svetrojicu dobro pretresti a i sve njhove bliznje idaljne pajdasa a ima zu Puno i familijarni zvrcki a totije sve skupa se kaze moji do mojega a jasam jaci od svega

Name

Lana

15.06.2021 20:01

Kada li će te sankcije da se sprovedu u djelo, ili je to samo puka pretnja i pritisak.

ODGOVORITE
Name

djuro

15.06.2021 20:03

Vladajuca struktura plus glasaci koji ih podrzavaju tako da bi pola b i h bilo pod sankcijama!!!

ODGOVORITE
Name

HACIJENDA GVIDO

15.06.2021 22:51

Biće zanimiljivo hoće li se na spisku naći trenutno vodeći lopov u RS iskompleklesirani seljačić iz Trebinja Luka Petrović.On i njegova ekipa malih poslušnika napravili su od Elektroprivrede trenutno najveće leglo korupcije, pljačke, izvlačenja para i svega najgoreg u RS.Uništiće ih halapljivost,nezajažljivost i bahatost.Po svim parametrima u RS najveće leglo korupcije i zla je Elektroprivreda .Najgori menadžment u istoriji uništio je onakvog giganta a pojedinci koji do juče marke nisu imali teški su desetine miliona plus nekretnine i razno razne firme na drugim imenima.Da je sreće i da nije ovakvih Elektroprivreda je mogla biti motor razvoja za čitavu RS ali onda ne bi bilo hacijendi,apartmana , miliona.Malo im što kradu na svakom koraku nego nema upravnog i nadzornog odbora gdje se nisu ugurali.Gladnovi bijedni ,gladni će umrijeti

Name

ALEKSANDAR LAJIC - SRBAC

16.06.2021 09:12

Treba unistiti "Elektroprivredu", dok se ima sta. Ionako ce uskoro biti "poklonjena" Srbiji. A kao sto neko rece, tek ce njih zaboliti sankcije EU zemalja. To je ono glavno. Bez toga nista.

Name

Dragan

15.06.2021 20:33

Sankcije sluze kao opomena za marionete da ne skrenu sa puta . Boli ih briga za narod dok god ovi slusaju mogu da vladaju!

ODGOVORITE
Name

Samo,, vi

15.06.2021 20:52

Nemojte podrzavati one koji stihijski unistavaju narod BiH, mi cemo na izborima lako da ih smijenimo. Dosta vise vasih ispraznih prica kojima bacate prasinu u oci ovom narodu. Niste ni u svojoj zemlji postovali demokratiju, sad se drzite demokratije u nasoj zemlji.

ODGOVORITE
Name

Rade-VG

15.06.2021 21:07

Mnogo je na lokalu kriminalaca iz Crvene sekte koji trebaju potpasti pod americke sankcije. Takav je recepcioner Pero Petrovic sef SNSD u Visegradu koji je ogrezao u korupciji i krsi osnovna ljudska prava gradjana Visegrada koji ga ne podrzavaju. Kupio je stan u BG i otvorio firmu za vrlo kratko vrijeme. Ima poslusnike kao kao sto su Gigovic, Sasa Kojic, omaleni Knezevic, Divna Vasic, Mica Stancic... koji uhode narod i informisu recepcionera Pera koji onda vrsi egzekuciju svojih sugradjana. Treba ga staviti pod sankcije sa porodicom kao i ove sramne njegove poslusnike koji su skupa unistili nekad perspektivnu varoš na divnom mjestu ali bez ijedne fabrike i novih radnih mjesta osim sto despotski zaposljavaju bez konkursa na HE.

ODGOVORITE
Name

Ameri

15.06.2021 21:13

Kako ga nije sramota da uzme riječ ljudska prava. Pa vi ste najgori na svijetu koji gazite nogam ljudska prava. Kreteni jedni. Ali uskoro vam dolazi pravda, pred koju morate da stanete i odgovarate za sve što ste učinili od otkrivanja Amerike do dana današnjeg. Dobro se spremite.....

ODGOVORITE
Name

Lena

15.06.2021 21:30

Sankcije se spremaju za Milu i njegovu ekipu, jasno kao dan, zato se oni sad zadužuju i grabe nemilice, jer znaju šta im se sprema.

ODGOVORITE
Name

Drago Bl

16.06.2021 04:51

Treba sve glasače kazniti, koji se prodaju za litar ulja ili šarenu lažu.

ODGOVORITE
Name

Otpor

16.06.2021 04:56

Krenuti od tria Dodik, Čović i Izetbegović, tu hobotnicu prvu sasjeć pa onda dalje....

ODGOVORITE
Name

borac

16.06.2021 05:03

Narode uzmimo stvar u svoje ruke i rijesimo se mafije na izborima ne cekajmo da nam drugi prave reda u kuci.

ODGOVORITE
Name

Dom zdravlja Visegrad

16.06.2021 07:52

U malom Visegradu direktorica doma zdravlja i odbornica SNSD je uzela preko 10.000KM da zaposli muškarca sa fakultetom ( nije ljekar). Ima li tuzioca i policije koji hoce da rade svoj posao bar se u Visegradu sve zna i do kada ce partijska crvena i knjizica da stiti lopove.

ODGOVORITE
Name

Modrica

16.06.2021 17:18

Sve to pokazuje kakva smo mi drzava , kad svako kome se cefne dodje i naredjuje sta treba da se radi.

ODGOVORITE
Name

Rale

18.06.2021 05:52

Nelson objasnio da ce te sankcije imati samo srbi. E pa nelsone pocni od beljuljija kurtija ili ti je albanski lobi napunio dzepove pa ne mozes kospicarima da kazes niti jedne tijeci. Goni se ti u sto i jednu ubico inijanaca crnaca i ostalih koji su slabiji a nemaju dovoljno da vas kupe. Sikter bagro sto rekao erdo

ODGOVORITE