Почела поправка крова који је коштао 600.000 КМ

Након што је „Тим за ревизију“ утврдио неправилности у извођењу радова на крову Банског двора, а што је потврђено и инспекцијском контролом, извођач радова београдска фирма „Кото“ почела је са санирањем утврђених неправилности, поручили су из Градске управе.

Република Српска 15.06.2021 | 16:35
Почела поправка крова који је коштао 600.000 КМ

Објаснили су да ће по отклањању неправилности, Комисија за технички пријем и Комисија Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Републике Српске изаћи на терен и извршити технички пријем радова. Додали су да ће се након тога  стећи услови за добијање употребне дозволе.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да је циљ да се путем “Тима за ревизију“ не указује само на оно што не ваља, него да се то и поправља.

– На овом случају Банског двора смо то и доказали. Али то смо могли, јер је све до Града, односно наш је надзор могао наредити поправку, могли смо повући гаранцију и имали смо правне начине и лијекове – нагласио је он.

Како је рекао, Град исто то очекује и од других институција односно да реагују по утврђеним неправилностима, с обзиром на то да Град нема надлежности које имају Министарство унутрашњих послова Републике Српске и тужилаштва.

Подсјећамо, градоначелник Станивуковић почетком марта ове године наредио је да се активира гаранција извођача за добро извођење радова на реконструкцији крова на Банском двору само један дан пред истек важења банкарске гаранције, јер су „Тим за ревизију“ и надлежна инспекција утврдили да извођач радова исте није изводио у складу са уговором, те су уочене бројне неправилности на крову поменутог објекта, чија је обнова коштала 600.000 КМ.

Између осталог, како је тада утврђено – на крову Банског двора видљива су мјеста гдје је налијепљена изолир трака којом је лијепљен димњак. Такође, китован је кров који је требао бити бакарни, а да није све урађено како треба потврдио је и Републички завод за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Републике Српске.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Фениx

15.06.2021 15:15

А пита ли се ко: Зашто је Додик онолико запјенио т.ј. побјеснио кад је схватио да су изгубили Бањалуку.Све је јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрга

15.06.2021 16:16

Никако да се забрани неписменима да располажу туђим новцем!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васке.

15.06.2021 18:57

На који табор мислиш? Ови бар имају средњу школу,ти имају осам разреда и питање је да ли су и ту матурирали...

Name

Борац

15.06.2021 16:38

Радојцицу је то било добро. Мало у дзеп и зазмурис на једно око.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре борац

15.06.2021 22:03

Змирио је Радојциц на оба ока.

Name

Секта

15.06.2021 19:07

Све гдје су могли крали су уградјивали се. Ниједан посао није исао без да секта нема користи. Из друштвених фирми се извлаце паре за секту да има за изборе и то сви види код смјена директора који то неће да раде.

ОДГОВОРИТЕ