Počela popravka krova koji je koštao 600.000 KM

Nakon što je „Tim za reviziju“ utvrdio nepravilnosti u izvođenju radova na krovu Banskog dvora, a što je potvrđeno i inspekcijskom kontrolom, izvođač radova beogradska firma „Koto“ počela je sa saniranjem utvrđenih nepravilnosti, poručili su iz Gradske uprave.

Republika Srpska 15.06.2021 | 16:35
Počela popravka krova koji je koštao 600.000 KM

Objasnili su da će po otklanjanju nepravilnosti, Komisija za tehnički prijem i Komisija Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske izaći na teren i izvršiti tehnički prijem radova. Dodali su da će se nakon toga  steći uslovi za dobijanje upotrebne dozvole.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je cilj da se putem “Tima za reviziju“ ne ukazuje samo na ono što ne valja, nego da se to i popravlja.

– Na ovom slučaju Banskog dvora smo to i dokazali. Ali to smo mogli, jer je sve do Grada, odnosno naš je nadzor mogao narediti popravku, mogli smo povući garanciju i imali smo pravne načine i lijekove – naglasio je on.

Kako je rekao, Grad isto to očekuje i od drugih institucija odnosno da reaguju po utvrđenim nepravilnostima, s obzirom na to da Grad nema nadležnosti koje imaju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i tužilaštva.

Podsjećamo, gradonačelnik Stanivuković početkom marta ove godine naredio je da se aktivira garancija izvođača za dobro izvođenje radova na rekonstrukciji krova na Banskom dvoru samo jedan dan pred istek važenja bankarske garancije, jer su „Tim za reviziju“ i nadležna inspekcija utvrdili da izvođač radova iste nije izvodio u skladu sa ugovorom, te su uočene brojne nepravilnosti na krovu pomenutog objekta, čija je obnova koštala 600.000 KM.

Između ostalog, kako je tada utvrđeno – na krovu Banskog dvora vidljiva su mjesta gdje je nalijepljena izolir traka kojom je lijepljen dimnjak. Takođe, kitovan je krov koji je trebao biti bakarni, a da nije sve urađeno kako treba potvrdio je i Republički zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske.

(Srpskainfo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Fenix

15.06.2021 15:15

A pita li se ko: Zašto je Dodik onoliko zapjenio t.j. pobjesnio kad je shvatio da su izgubili Banjaluku.Sve je jasno.

ODGOVORITE
Name

mrga

15.06.2021 16:16

Nikako da se zabrani nepismenima da raspolažu tuđim novcem!!!!

ODGOVORITE
Name

Vaske.

15.06.2021 18:57

Na koji tabor misliš? Ovi bar imaju srednju školu,ti imaju osam razreda i pitanje je da li su i tu maturirali...

Name

Borac

15.06.2021 16:38

Radojcicu je to bilo dobro. Malo u dzep i zazmuris na jedno oko.

ODGOVORITE
Name

Re borac

15.06.2021 22:03

Zmirio je Radojcic na oba oka.

Name

Sekta

15.06.2021 19:07

Sve gdje su mogli krali su ugradjivali se. Nijedan posao nije isao bez da sekta nema koristi. Iz društvenih firmi se izvlace pare za sektu da ima za izbore i to svi vidi kod smjena direktora koji to neće da rade.

ODGOVORITE