Зауставити бахату куповину пословног објекта за УИО БиХ

Посланици ПДП Мира Пекић и Бранислав Бореновић упутили су иницијативу у скупштинску процедуру да се поништи поступак куповине зграде Управе за индиректно опорезивање у Бањалуци. - Надам се да ће колеге у Парламенту имати довољно слуха и моралне одговорности да данас подрже иницијативу и одбију ову  невјероватну и веома контроверзну куповину“, казао је Бореновић.

Босна и Херцеговина 15.06.2021 | 13:50
Зауставити бахату куповину пословног објекта за УИО БиХ

„Сматрам веома значајним то што је иницијатива коју смо поднијели колегиница Мира Пекић и ја, којом се Савјет министара БиХ обавезује да у року од седам дана од дана усвајања иницијативе донесе одлуку којом се поништава поступак јавне набавке зграде Управе за индиректно опорезивање у Бањалуци, данас уврштена на дневни ред сједнице Представничког дома“, рекао је предсједник ПДП-а и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бранислав Бореновић. 

Бореновић каже да очекује да иницијатива буде подржана гласањем у Представничком дому. 

„Овом јавном набавком је предвиђено да буде издвојено чак 61 милион КМ више од предвиђених  37 милиона КМ за куповину ове зграде. За ову безобразну набавку од чак 100 милиона КМ може се купити три милиона доза вакцина и извршити масовна  имунизацију грађана, умјесто што се тражи да се у ово кризно вријеме издвоји толика количина новца за, како је већ познато јавности, фирму кума предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Надам се да ће колеге у Парламенту имати довољно слуха и моралне одговорности да данас подрже иницијативу и одбију ову  невјероватну и веома контроверзну куповину“, казао је Бореновић.

У питању је зграда контроверзног бањалучког бизнисмена Миле Радишића који је једини доставио понуду Управи за индиректно опорезивање (УИО) БиХ за продају пословног објекта, који та управа годинама тражи.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дзони

15.06.2021 12:35

Миле Радисиц са толико некретнина и мало затвора,плаца ли порез на све то сто има или као Билборди по Бањалуци ником ниста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Украли би .....лопине

15.06.2021 12:49

Хапси на ове лоповске трансакције

ОДГОВОРИТЕ