Zaustaviti bahatu kupovinu poslovnog objekta za UIO BiH

Poslanici PDP Mira Pekić i Branislav Borenović uputili su inicijativu u skupštinsku proceduru da se poništi postupak kupovine zgrade Uprave za indirektno oporezivanje u Banjaluci. - Nadam se da će kolege u Parlamentu imati dovoljno sluha i moralne odgovornosti da danas podrže inicijativu i odbiju ovu  nevjerovatnu i veoma kontroverznu kupovinu“, kazao je Borenović.

Bosna i Hercegovina 15.06.2021 | 13:50
Zaustaviti bahatu kupovinu poslovnog objekta za UIO BiH

„Smatram veoma značajnim to što je inicijativa koju smo podnijeli koleginica Mira Pekić i ja, kojom se Savjet ministara BiH obavezuje da u roku od sedam dana od dana usvajanja inicijative donese odluku kojom se poništava postupak javne nabavke zgrade Uprave za indirektno oporezivanje u Banjaluci, danas uvrštena na dnevni red sjednice Predstavničkog doma“, rekao je predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović. 

Borenović kaže da očekuje da inicijativa bude podržana glasanjem u Predstavničkom domu. 

„Ovom javnom nabavkom je predviđeno da bude izdvojeno čak 61 milion КM više od predviđenih  37 miliona КM za kupovinu ove zgrade. Za ovu bezobraznu nabavku od čak 100 miliona КM može se kupiti tri miliona doza vakcina i izvršiti masovna  imunizaciju građana, umjesto što se traži da se u ovo krizno vrijeme izdvoji tolika količina novca za, kako je već poznato javnosti, firmu kuma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Nadam se da će kolege u Parlamentu imati dovoljno sluha i moralne odgovornosti da danas podrže inicijativu i odbiju ovu  nevjerovatnu i veoma kontroverznu kupovinu“, kazao je Borenović.

U pitanju je zgrada kontroverznog banjalučkog biznismena Mile Radišića koji je jedini dostavio ponudu Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH za prodaju poslovnog objekta, koji ta uprava godinama traži.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dzoni

15.06.2021 12:35

Mile Radisic sa toliko nekretnina i malo zatvora,placa li porez na sve to sto ima ili kao Bilbordi po Banjaluci nikom nista?

ODGOVORITE
Name

Ukrali bi .....lopine

15.06.2021 12:49

Hapsi na ove lopovske transakcije

ODGOVORITE