Нешић: Зашто неке болнице нису добиле помоћ

Посланик Представничког дома БиХ Ненад Нешић поставио је на данашњој сједници овог Дома питање предсједавајућем Савјета министара БиХ Зорану Тегелтији, како су потрошена 42 милиона из буџета намјењена за санирање економских штета изазваних пандемијом корона вируса.

Босна и Херцеговина 15.06.2021 | 13:19
Нешић: Зашто неке болнице нису добиле помоћ

Нешић је изразио незадовољство што нису све здравствене установе на неки начин добиле средства за помоћ.

– 14, 7 милиона је подијељено ентитетима и Брчко Дистрикту, од чега је Српска добила 5,4 милиона, Брчко 254 хиљаде, а Федерација БиХ са кантонима 8,9 милиона. Морам бити искрен и рећи, да ми није јасно за шта су та средства уопште планирана у буџету институција, односно, зашто одмах нису планирана у ентитетским, општинским и кантоналним буџетима. Остатак од 27 милиона, додијељен је без икаквих критеријума. 13 милиона су добиле болнице и то поздрављам- рекао је Нешић.

Он је поздравио чињеницу да је УКЦ РС добио четири милиона КМ, али га интересује зашто помоћ нису добиле и друге болнице.

– Али ме интересује једно, зар опште болнице у Источном Сарајеву, Бијељини, Требињу, Зворнику, Добоју, нису заслужиле макар да добију по 100 хиљада. Желим да вас подсјетим да су и ове болнице биле под ударом ковида-19, ја сам из Источног Сарајева па знам под каквим ударом је била болница и у каквом се стању налази – рекао је Нешић.

Нешић је истакао да од додијељених средстава за санацију посљедица ковида-19 постоји још више од два милиона неутрошених средстава.

– Зар мислите да је то у реду, док приходи падају, ентитети и локалне заједнице трпе дефиците, док се тражи свака марка да се купе лијекови, заштитна средства, респиратори, вакцине, Савјет министара има новац који не расподјељује него га држи, а не знају за што га држе – рекао је Нешић.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Коле

15.06.2021 11:35

Сатор Корона Болница ; се мора неком рефундирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

15.06.2021 13:22

Треба дјајицу новац. Организује за секту турнир у малом фудбалу. Све сто је било,отисло је на туцијаду.

Name

Борац

15.06.2021 14:36

Сав новац оде дјајицу. Он је једини овластен за паљење свеца.

Name

Сања

15.06.2021 13:12

Засто у РС нема серума против уједа змија? То је ван памети, у сезони, када су на сваком кораку сарке и поскоци. А има се пара за сав остали луxуз. Страсно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2021 14:47

Добро питање. Мозда зато сто надлезним није битно хоце ли спасити некоме зивот. Зар то не улази у обавезне набавке сваке године?