Nešić: Zašto neke bolnice nisu dobile pomoć

Poslanik Predstavničkog doma BiH Nenad Nešić postavio je na današnjoj sjednici ovog Doma pitanje predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Zoranu Tegeltiji, kako su potrošena 42 miliona iz budžeta namjenjena za saniranje ekonomskih šteta izazvanih pandemijom korona virusa.

Bosna i Hercegovina 15.06.2021 | 13:19
Nešić: Zašto neke bolnice nisu dobile pomoć

Nešić je izrazio nezadovoljstvo što nisu sve zdravstvene ustanove na neki način dobile sredstva za pomoć.

– 14, 7 miliona je podijeljeno entitetima i Brčko Distriktu, od čega je Srpska dobila 5,4 miliona, Brčko 254 hiljade, a Federacija BiH sa kantonima 8,9 miliona. Moram biti iskren i reći, da mi nije jasno za šta su ta sredstva uopšte planirana u budžetu institucija, odnosno, zašto odmah nisu planirana u entitetskim, opštinskim i kantonalnim budžetima. Ostatak od 27 miliona, dodijeljen je bez ikakvih kriterijuma. 13 miliona su dobile bolnice i to pozdravljam- rekao je Nešić.

On je pozdravio činjenicu da je UKC RS dobio četiri miliona KM, ali ga interesuje zašto pomoć nisu dobile i druge bolnice.

– Ali me interesuje jedno, zar opšte bolnice u Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Trebinju, Zvorniku, Doboju, nisu zaslužile makar da dobiju po 100 hiljada. Želim da vas podsjetim da su i ove bolnice bile pod udarom kovida-19, ja sam iz Istočnog Sarajeva pa znam pod kakvim udarom je bila bolnica i u kakvom se stanju nalazi – rekao je Nešić.

Nešić je istakao da od dodijeljenih sredstava za sanaciju posljedica kovida-19 postoji još više od dva miliona neutrošenih sredstava.

– Zar mislite da je to u redu, dok prihodi padaju, entiteti i lokalne zajednice trpe deficite, dok se traži svaka marka da se kupe lijekovi, zaštitna sredstva, respiratori, vakcine, Savjet ministara ima novac koji ne raspodjeljuje nego ga drži, a ne znaju za što ga drže – rekao je Nešić.

(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Kole

15.06.2021 11:35

Sator Korona Bolnica ; se mora nekom refundirati.

ODGOVORITE
Name

Borac

15.06.2021 13:22

Treba djajicu novac. Organizuje za sektu turnir u malom fudbalu. Sve sto je bilo,otislo je na tucijadu.

Name

Borac

15.06.2021 14:36

Sav novac ode djajicu. On je jedini ovlasten za paljenje sveca.

Name

Sanja

15.06.2021 13:12

Zasto u RS nema seruma protiv ujeda zmija? To je van pameti, u sezoni, kada su na svakom koraku sarke i poskoci. A ima se para za sav ostali luxuz. Strasno!!!

ODGOVORITE
Name

Re

15.06.2021 14:47

Dobro pitanje. Mozda zato sto nadleznim nije bitno hoce li spasiti nekome zivot. Zar to ne ulazi u obavezne nabavke svake godine?