Вукановић упутио ултиматум главном ревизору Радукићу!

"Услови тендера су такви да је унапријед „нацртан“ добављач и јасно је да је све унапријед договорено. Ревизори би требали да буду чувари народног новца и ризнице, да спречавају сумњиве набавка и кажњавају оне који краду народни новац у намјештеним пословима и тендерима а не да и сами организују и учествују у криминалним и сумњивим јавним набавкама", тврди Вукановић.

Република Српска 15.06.2021 | 09:59
Вукановић упутио ултиматум главном ревизору Радукићу!

Посланик у Клубу СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић, као члан скупштинског Одбора за ревизију, био је јуче у изненадној ненајављеној посјети Главној служби за ревизију Републике Српске.

Како је објавио на свом блогу, Вукановић је покушао да разговара са главним ревизором Јовом Радукићем, али је он, како наводи, на некаквом годишњем одмору па је кратко разговарао са његовом замјеницом Божаном Трнинић.

Како објашњава, разлог ненајављене посјете ревизорима је сраман намјештен тендер за набавку намјештаја који је расписала Главна скужба за ревизију Српске вриједан 450 000 марака.

"Услови тендера су такви да је унапријед „нацртан“ добављач и јасно је да је све унапријед договорено. Ревизори би требали да буду чувари народног новца и ризнице, да спречавају сумњиве набавка и кажњавају оне који краду народни новац у намјештеним пословима и тендерима а не да и сами организују и учествују у криминалним и сумњивим јавним набавкама", тврди Вукановић.

Он сматра да није коректно да као народни посланик и члан надлежног Одбора за ревизију Народне скупштине Републике Српске ћути и нијемо посматра бескрупулозну пљачку државе и на тај начин буде нека врста саучесника.

"Због тога ћу искористити све могућности да одбраним интересе државе и спријечим да се спроведе сумњиве јавна набавка"; наводи Вукановић и додаје да је Радукић давно требао бити смијењен и процесуиран због селективне примјене закона и злоупотреба положаја.

"Да има имало части и образа требао се сам повући и поднијети оставку. Данас сам, преко замјенице Трнинић, послао јасну поруку Јову Радукићу и дао ултиматум да до понедељка поништи намјештени тендер за набавку вриједан 450.000 марака или ће се суочити са отпором, озбиљним гњевом и реакцијама јавности и последицама, а нека размишља до понедељка каква му изненађења спремам...",наводи Вукановић.

На Крају Вукановић има и поруку за главног ревизора да ће бити довољно мудар и поништи јавну набавку.

"Надам се да ће бити довољно мудар и поништи јавну набавку и расписати нови и регуларан тендер, ако је у ово вријеме кризе потребан нови намјештај партијским ревизорима, и да неће опипавати пулс", поручио је Вукановић.

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Бања Лука

15.06.2021 08:33

Але проклете, лажне патриоте, непријатељи свог народа, није за вас кравата и одијело!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

15.06.2021 08:46

да вукановиц зна о каквој се сељацини ради не би ни исао тамо. лик ладно додје у плавом сљастецом одијелу на састанак као да је на свадбу досао. нека се полицајац радукиц сјети гдје је то било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

превисе паметан

15.06.2021 09:12

МЕНИ ЈЕ МИЛЕ ОБЕЦАО ДА ЈА МОГУ ДА ИЗАБЕРЕМ И ДА ЦЕ МИ СЛУЗИТИ КОЈУ ГОДИНУ ХВАЛА МУ ОД МЕНЕ И ЛИФЕРАНТА, А ЕТО КАКО ЦУ ЈА ДА СЈЕДИМ НА ТУДЈОЈ СТОЛИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаос

15.06.2021 09:20

Па гдје ово има да ревизори намјестају тендере о земљо дембелијо ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИСТА НОВО

15.06.2021 09:30

СВЕ ЈЕ ТРУЛО У ДРЗАВИ СРПСКОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Вукане!

15.06.2021 09:43

Свака част на раду и твојој борби против криминала! Сви градјани треба да се угледају на Небојсу Вукановица! Оличење чојства и јунаштва! Зато "Нека буде борба не престанка.." Јелена, Вукане, Драшко, Вукота.. живели нам и здрави били! До побједе! Време је да скинемо окове и јарам с врата!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какав

15.06.2021 09:45

Какав ултиматум , овом сељаку и пијандури није мјесто ни козе да чува , ником у његовом селу није јасно како он може бити нешто , али изгледа требају само пијандуре и сељачине без грама мозга да потписују шта треба да потпише , одакле њему нов стан у центру Бањалуке , ВУКАНЕ за овог пијанца има 50 година затвора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.06.2021 09:50

Многе ревизоре је баја отјерао због ..неподобности. .цак је јавно рекао за предходног да мора отици. Демократија на бајин нацин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

15.06.2021 09:54

Због оваквих као овај сељак и свих Мркоњичких сељачина Тегелтија, Кајо, Кесиц , Јарић. И остала багра окупирали Бањалуку јебо их Додик све је отишло у п м , Е зато је изгубио Бањалуку а идуће године све

ОДГОВОРИТЕ
Name

профа

15.06.2021 10:04

Таква мјеста заузимају сељаци и пјандуре јер их тамо пиставља,непосредно или посредно сељак неписмени из Мрчеваца! Да ли је овај јадни народ спреман подржати људе попут Вукана или носити јарам олоша бахатог и неписменог какав је Милорад Додик и свита око њега?! Ако смо спремни трпити све ово некq нас гази,гори смо од Додика!

Name

Реган

15.06.2021 09:59

Ауууу,тај Радукиц Јово,из Дрвара, је таква битанга и лопов да њега само говњива мотка може спријечити да краде, тај краде откад зна за себе, толико се о њему зна да ја стварно не знам гдје ће кад секта падне,једино ће бити сигуран у Аргентини и Уругвај, неко вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за Регана

15.06.2021 10:36

Само да те упознам да у Дрвару не постои презиме Радукић. Распитај се мало боље одакле је дотични.

Name

?????????

15.06.2021 10:55

Јебао вас више Дрвар свако говно које не ваља а рођени је Бањалучанин крстите га у Дрварчанина, провјери одакле је Радукић па онда коментариши.

Name

Браво, Вукане

15.06.2021 10:01

Народ је уз тебе, и само позови, ми цемо то ријесити на, за нас најбољи, а за криминалну власт најболнији нацин. Има нас, хвала богу, довољно постених, упорних и правдољубивих, а они нека добро размисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук3

15.06.2021 10:57

тај није имао мјере прије 20 год кад је био као фин.полиција камоли сада..страсно непријатан ..qарогантно гадљив лик фуј

Name

БЛ

15.06.2021 10:08

Има ли у овој дрзави паметних људи да помогне Вукановицу у његовој борби против ових пљацкаса. И овај народ треба да стане уз њега и да се бори ако треба зивотом. Цовјек сам водиди битку да би ми видјели са ким имамо посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бураз

15.06.2021 10:39

Није из Дрвара из Агиног Села је 40 км од Бања Луке и припада Бања Луци не Мркоњицу . Заврсио је факултет као најбољи студент са 10-ком, али је продао дусу Додику и његовој партији у коју га уведе министар Дзомбиц тада, Груја и остала багра. Био је добар и постен цовијек, али Баја зна како да те унисти. Радукицу Јово опамети се и подрзи народ као сто си помагао својим људима у Агином селу и мани се Додика нек му народ суди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

15.06.2021 20:48

Дала баба 2 динара да удје у коло, сад би дала 10 да изадје, ал неможе. Не може. Неда Баја изић.

Name

ИСТИНА

15.06.2021 10:50

Да је народ знао за 10% криминала, неправде никад нико неби гласао за вас али платићете цех, све ће доћи на наплату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

15.06.2021 10:53

Радукиц је резимски рекетас, инаце ми који га боље познајемо немамо ниста добро реци о њему… То је полтронцина, улизица и велики лопов… Карактер теска нула, јос уз то гања зене и поставља им разне услове да би задрзале посао!

ОДГОВОРИТЕ