Vukanović uputio ultimatum glavnom revizoru Radukiću!

"Uslovi tendera su takvi da je unaprijed „nacrtan“ dobavljač i jasno je da je sve unaprijed dogovoreno. Revizori bi trebali da budu čuvari narodnog novca i riznice, da sprečavaju sumnjive nabavka i kažnjavaju one koji kradu narodni novac u namještenim poslovima i tenderima a ne da i sami organizuju i učestvuju u kriminalnim i sumnjivim javnim nabavkama", tvrdi Vukanović.

Republika Srpska 15.06.2021 | 09:59
Vukanović uputio ultimatum glavnom revizoru Radukiću!

Poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, kao član skupštinskog Odbora za reviziju, bio je juče u iznenadnoj nenajavljenoj posjeti Glavnoj službi za reviziju Republike Srpske.

Kako je objavio na svom blogu, Vukanović je pokušao da razgovara sa glavnim revizorom Jovom Radukićem, ali je on, kako navodi, na nekakvom godišnjem odmoru pa je kratko razgovarao sa njegovom zamjenicom Božanom Trninić.

Kako objašnjava, razlog nenajavljene posjete revizorima je sraman namješten tender za nabavku namještaja koji je raspisala Glavna skužba za reviziju Srpske vrijedan 450 000 maraka.

"Uslovi tendera su takvi da je unaprijed „nacrtan“ dobavljač i jasno je da je sve unaprijed dogovoreno. Revizori bi trebali da budu čuvari narodnog novca i riznice, da sprečavaju sumnjive nabavka i kažnjavaju one koji kradu narodni novac u namještenim poslovima i tenderima a ne da i sami organizuju i učestvuju u kriminalnim i sumnjivim javnim nabavkama", tvrdi Vukanović.

On smatra da nije korektno da kao narodni poslanik i član nadležnog Odbora za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske ćuti i nijemo posmatra beskrupuloznu pljačku države i na taj način bude neka vrsta saučesnika.

"Zbog toga ću iskoristiti sve mogućnosti da odbranim interese države i spriječim da se sprovede sumnjive javna nabavka"; navodi Vukanović i dodaje da je Radukić davno trebao biti smijenjen i procesuiran zbog selektivne primjene zakona i zloupotreba položaja.

"Da ima imalo časti i obraza trebao se sam povući i podnijeti ostavku. Danas sam, preko zamjenice Trninić, poslao jasnu poruku Jovu Radukiću i dao ultimatum da do ponedeljka poništi namješteni tender za nabavku vrijedan 450.000 maraka ili će se suočiti sa otporom, ozbiljnim gnjevom i reakcijama javnosti i posledicama, a neka razmišlja do ponedeljka kakva mu iznenađenja spremam...",navodi Vukanović.

Na Kraju Vukanović ima i poruku za glavnog revizora da će biti dovoljno mudar i poništi javnu nabavku.

"Nadam se da će biti dovoljno mudar i poništi javnu nabavku i raspisati novi i regularan tender, ako je u ovo vrijeme krize potreban novi namještaj partijskim revizorima, i da neće opipavati puls", poručio je Vukanović.

(BN)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

15.06.2021 08:33

Ale proklete, lažne patriote, neprijatelji svog naroda, nije za vas kravata i odijelo!!!!

ODGOVORITE
Name

miloao

15.06.2021 08:46

da vukanovic zna o kakvoj se seljacini radi ne bi ni isao tamo. lik ladno dodje u plavom sljastecom odijelu na sastanak kao da je na svadbu dosao. neka se policajac radukic sjeti gdje je to bilo.

ODGOVORITE
Name

previse pametan

15.06.2021 09:12

MENI JE MILE OBECAO DA JA MOGU DA IZABEREM I DA CE MI SLUZITI KOJU GODINU HVALA MU OD MENE I LIFERANTA, A ETO KAKO CU JA DA SJEDIM NA TUDJOJ STOLICI.

ODGOVORITE
Name

Haos

15.06.2021 09:20

Pa gdje ovo ima da revizori namjestaju tendere o zemljo dembelijo ?

ODGOVORITE
Name

NISTA NOVO

15.06.2021 09:30

SVE JE TRULO U DRZAVI SRPSKOJ.

ODGOVORITE
Name

Bravo Vukane!

15.06.2021 09:43

Svaka čast na radu i tvojoj borbi protiv kriminala! Svi gradjani treba da se ugledaju na Nebojsu Vukanovica! Oličenje čojstva i junaštva! Zato "Neka bude borba ne prestanka.." Jelena, Vukane, Draško, Vukota.. živeli nam i zdravi bili! Do pobjede! Vreme je da skinemo okove i jaram s vrata!

ODGOVORITE
Name

Kakav

15.06.2021 09:45

Kakav ultimatum , ovom seljaku i pijanduri nije mjesto ni koze da čuva , nikom u njegovom selu nije jasno kako on može biti nešto , ali izgleda trebaju samo pijandure i seljačine bez grama mozga da potpisuju šta treba da potpiše , odakle njemu nov stan u centru Banjaluke , VUKANE za ovog pijanca ima 50 godina zatvora

ODGOVORITE
Name

Mile

15.06.2021 09:50

Mnoge revizore je baja otjerao zbog ..nepodobnosti. .cak je javno rekao za predhodnog da mora otici. Demokratija na bajin nacin

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

15.06.2021 09:54

Zbog ovakvih kao ovaj seljak i svih Mrkonjičkih seljačina Tegeltija, Kajo, Kesic , Jarić. I ostala bagra okupirali Banjaluku jebo ih Dodik sve je otišlo u p m , E zato je izgubio Banjaluku a iduće godine sve

ODGOVORITE
Name

profa

15.06.2021 10:04

Takva mjesta zauzimaju seljaci i pjandure jer ih tamo pistavlja,neposredno ili posredno seljak nepismeni iz Mrčevaca! Da li je ovaj jadni narod spreman podržati ljude poput Vukana ili nositi jaram ološa bahatog i nepismenog kakav je Milorad Dodik i svita oko njega?! Ako smo spremni trpiti sve ovo nekq nas gazi,gori smo od Dodika!

Name

Regan

15.06.2021 09:59

Auuuu,taj Radukic Jovo,iz Drvara, je takva bitanga i lopov da njega samo govnjiva motka može spriječiti da krade, taj krade otkad zna za sebe, toliko se o njemu zna da ja stvarno ne znam gdje će kad sekta padne,jedino će biti siguran u Argentini i Urugvaj, neko vrijeme

ODGOVORITE
Name

Re za Regana

15.06.2021 10:36

Samo da te upoznam da u Drvaru ne postoi prezime Radukić. Raspitaj se malo bolje odakle je dotični.

Name

?????????

15.06.2021 10:55

Jebao vas više Drvar svako govno koje ne valja a rođeni je Banjalučanin krstite ga u Drvarčanina, provjeri odakle je Radukić pa onda komentariši.

Name

Bravo, Vukane

15.06.2021 10:01

Narod je uz tebe, i samo pozovi, mi cemo to rijesiti na, za nas najbolji, a za kriminalnu vlast najbolniji nacin. Ima nas, hvala bogu, dovoljno postenih, upornih i pravdoljubivih, a oni neka dobro razmisle.

ODGOVORITE
Name

vuk3

15.06.2021 10:57

taj nije imao mjere prije 20 god kad je bio kao fin.policija kamoli sada..strasno neprijatan ..qarogantno gadljiv lik fuj

Name

BL

15.06.2021 10:08

Ima li u ovoj drzavi pametnih ljudi da pomogne Vukanovicu u njegovoj borbi protiv ovih pljackasa. I ovaj narod treba da stane uz njega i da se bori ako treba zivotom. Covjek sam vodidi bitku da bi mi vidjeli sa kim imamo posla

ODGOVORITE
Name

Buraz

15.06.2021 10:39

Nije iz Drvara iz Aginog Sela je 40 km od Banja Luke i pripada Banja Luci ne Mrkonjicu . Zavrsio je fakultet kao najbolji student sa 10-kom, ali je prodao dusu Dodiku i njegovoj partiji u koju ga uvede ministar Dzombic tada, Gruja i ostala bagra. Bio je dobar i posten covijek, ali Baja zna kako da te unisti. Radukicu Jovo opameti se i podrzi narod kao sto si pomagao svojim ljudima u Aginom selu i mani se Dodika nek mu narod sudi.

ODGOVORITE
Name

Zoran

15.06.2021 20:48

Dala baba 2 dinara da udje u kolo, sad bi dala 10 da izadje, al nemože. Ne može. Neda Baja izić.

Name

ISTINA

15.06.2021 10:50

Da je narod znao za 10% kriminala, nepravde nikad niko nebi glasao za vas ali platićete ceh, sve će doći na naplatu.

ODGOVORITE
Name

Posmatrac

15.06.2021 10:53

Radukic je rezimski reketas, inace mi koji ga bolje poznajemo nemamo nista dobro reci o njemu… To je poltroncina, ulizica i veliki lopov… Karakter teska nula, jos uz to ganja zene i postavlja im razne uslove da bi zadrzale posao!

ODGOVORITE