Богат програм манифестације "Шамачко љето"

Манифестација "Шамачко љето" почела је данас, а обухватиће низ културних и спортских догађаја до свог завршетка 14. августа.

Република Српска 14.06.2021 | 21:42
Богат програм манифестације "Шамачко љето"

Четврту годину заредом општина Шамац и Центар за културу организују “Шамачко љето”, манифестацију која има за циљ да грађанима ове, али и околних општина понуди бројне садржаје из области културе, спорта и умјетности.

Радионице за дјецу почињу данас и трајаће пет дана, дакле до 18.јуна. Дјеца ће у склопу тих радионица пролазити кроз различите области сликарства, дјечје књижевности, музике, енглеског језика. "Након тога 18. јуна имамо на Савском кеју отварање "Шамачког љета", гдје ћемо организовати журку. Након тога, у јулу нас очекује још и рок концерт, на коме ћемо представити аматерске бендове из Шамца и околине", истакла је Миланка Благојевић, директорица Центра за културу у Шамцу.

"Савски кеј биће централно мјесто одржавања бројних манифестација, а један дио активности биће на градском тргу, базенима и у  МЗ Обудовац", каже Ђорђе Милићевић, начелник општине Шамац.

"Улажемо сваке године значајна средства у скромним условима у којима функционишемо да на некакав начин покажемо људима да је Шамац мјесто у коме се може провести ова два мјесеца. Због тог смо свих ових година улагали значајна средства с аспекта општине на уређење. Овдје ће 4 - 5 локала радити као и сваке године, дешаваће се низ манифестација, али понављам циљ нам је да понудимо једну културну и спортску понуду грађанима Шамца, али и сусједних општина", рекао је Милићевић

За наредну седмицу Милићевић је најавио састанак са угоститељима, те представницима Полицијске станице, ресорног одјељења и Центра за
културу да би на што квалитетнији и прецизнији начин комплетирали разноврсну угоститељску и туристичку понуду.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар