Bogat program manifestacije "Šamačko ljeto"

Manifestacija "Šamačko ljeto" počela je danas, a obuhvatiće niz kulturnih i sportskih događaja do svog završetka 14. avgusta.

Republika Srpska 14.06.2021 | 21:42
Bogat program manifestacije "Šamačko ljeto"

Četvrtu godinu zaredom opština Šamac i Centar za kulturu organizuju “Šamačko ljeto”, manifestaciju koja ima za cilj da građanima ove, ali i okolnih opština ponudi brojne sadržaje iz oblasti kulture, sporta i umjetnosti.

Radionice za djecu počinju danas i trajaće pet dana, dakle do 18.juna. Djeca će u sklopu tih radionica prolaziti kroz različite oblasti slikarstva, dječje književnosti, muzike, engleskog jezika. "Nakon toga 18. juna imamo na Savskom keju otvaranje "Šamačkog ljeta", gdje ćemo organizovati žurku. Nakon toga, u julu nas očekuje još i rok koncert, na kome ćemo predstaviti amaterske bendove iz Šamca i okoline", istakla je Milanka Blagojević, direktorica Centra za kulturu u Šamcu.

"Savski kej biće centralno mjesto održavanja brojnih manifestacija, a jedan dio aktivnosti biće na gradskom trgu, bazenima i u  MZ Obudovac", kaže Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

"Ulažemo svake godine značajna sredstva u skromnim uslovima u kojima funkcionišemo da na nekakav način pokažemo ljudima da je Šamac mjesto u kome se može provesti ova dva mjeseca. Zbog tog smo svih ovih godina ulagali značajna sredstva s aspekta opštine na uređenje. Ovdje će 4 - 5 lokala raditi kao i svake godine, dešavaće se niz manifestacija, ali ponavljam cilj nam je da ponudimo jednu kulturnu i sportsku ponudu građanima Šamca, ali i susjednih opština", rekao je Milićević

Za narednu sedmicu Milićević je najavio sastanak sa ugostiteljima, te predstavnicima Policijske stanice, resornog odjeljenja i Centra za
kulturu da bi na što kvalitetniji i precizniji način kompletirali raznovrsnu ugostiteljsku i turističku ponudu.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar