Додик је СНСД одвео на погрешан пут, ово се неће добро завршити

Некадашњи члан Предсједништва СНСД-а и посланик те партије у ранијим сазивима парламената на нивоу Републике Српске и БиХ Драго Калабић тврди да су политика лидера те странке Милорада Додика, као и катастрофална кадровска рјешења, одвели највећу политичку партију у Српској на “погрешан пут”, који, према његовим ријечима, неће добро завршити.

Република Српска 14.06.2021 | 18:46
Додик је СНСД одвео на погрешан пут, ово се неће добро завршити

Он у интевјуу порталу "Моја Херцеговина" каже да нема договора с Додиком, нити повратка у СНСД.

"Ја сам искључен из СНСД-а због својих ставова и чињенице да сам их јавно износио. Два сата сам говорио на сједници Предсједништва странке, изнио све замјерке, нико ми се није супротставио, а онда су ме сутрадан кукавички искључили из чланства. Невјероватно је да ми никад нису доставили одлуку о искључењу. Искључен сам само због критике, а мени одузети право да слободно говорим и мислим је исто што и узети ми храну и воду", казао је Калабић.

Додаје да су му нудили позиције на листама, да бира и све је то одбио, каже, пред свима!

"Нисам се покајао, јер да сам прихватио личио бих на Луку Петровића, а ја сам у животу све радио да не личим на такве ликове као што је Лука. Он је оличење наше пропасти", казао је Калабић.

Коментаришући тврдње да је Додик из странке “растјерао или ућуткао” бројне способне људе, те да је сада, углавном, окружен “метузалемским и безличним кадровима”, Калабић каже да све то иде на душу Додику. 

"Он је главни кривац, јер је Цвијановићеву (Жељку) и остале сличне кадрове гурао мимо било какве воље чланства и бранио их мимо сваке логике. Што се тиче оних који су остали око Додика, рећи ћу само то да Крстан Симић вриједи више него сви они заједно", казао је Калабић.

На питање шта мисли што су у СНСД протеклих година ушли бројни бивши истакнути СДС-овци, Калабић каже да је питао Додика за Обрена, али и за Ненада Стевандића, Дарка Бањца и остале. 

"Питао сам га оно најбитније, а то је да ли он подржава њихову политику и узима је као своју. Иначе, политика Обрена Петровића и осталих које сам поменуо је “усе, насе и подасе”. Од данас до сутра и са било ким, само нек је власт! Е, данас се цијели СНСД претворио у то", каже Калабић и додаје да се СНСД сада претворио у голе борце за власт, не бирајући средства ни начин.

"Такође, моја највећа замјерка била је то што се уништавају и блокирају институције Српске да раде свој посао. Због тога данас имамо толико криминала и корупције, неспособнх кадрова са лажним дипломама, анархију и катастрофу у готово свим сегментима друштва", казао је Калабић.

Упитан да ли и колико СНСД, као највећа политичка странка у владајућој коалицији, може вјеровати садашњим партнерима из Уједињене Српске, Социјалистичке партије, Демоса, НПС-а, НДП-а..., Калабић одговара:

- Када би Додик погледао гдје су сви ти његови садашњи кадрови били 2006. године, кад је огроман број грађана подржао СНСД, видио би да су сви били на другој страни. Е, тако ће га сви напустити чим им се укаже прва прилика! Нико од садашњих партнера на сљедећим изборима 2022. неће искрено подржати СНСД. Биће исто као у Бањалуци на прошлогодишњим локалним изборима – јавна подршка Додику, а гласача Драшку!

Ми смо 2014. године, каже он, вршили велики притисак на Игора Радојичића да се кандидује за предсједника СНСД-а на Сабору у Источном Сарајеву. 

"Он је у задњи моменат одустао из непознатих разлога. То је био посљедњи час да се СНСД сачува у изворном смислу. Тад су Игора преварили, јер сам био свједок одлуке да он буде наш кандидат за премијера Републике Српске. Зоран Тегелтија и Жељка Цвијановић су тада одиграли врло прљаву игру и све је кренуло у погрешном правцу, који се неће добро завршити", тврди Калабић.

(БН) 

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Јак избора

14.06.2021 16:57

Нудили су Игору да буде предсједник странке.Игор је кукавица а тад није смјео јер су га возали у гепеку.Игор је на сву срећу завршена прича по Бања Луку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глига

14.06.2021 17:50

Лука Петровић је оличење пропасти СНСД-а али назалост и Срба као народа на овом простору. Тај префригани и искомплексирани сељачић ће и Милету доћи главе.

Name

Ре Јак избора

14.06.2021 20:19

Наравно да је кукавица,поред њега као градоначелника су немилице пљачкали Бања Луку,а он је окретао главу на другу страну и правио се да не види.

Name

Искрено

14.06.2021 21:13

Никад нисам био симпатизер политике сенд-а, али цу бити искрен!!!само се сјети НСРС кад је он био посланик , и тада какав кадар је био у снсд-у, а погледај те садасњи, са мазалицом, зуницем, тминдзијом, солајом... поредити се немогу, сто знаци да многи паметни се повлаце из брода који тоне !!! Ако додиг мисли са стевандицем , и пропалом политицарима , замјенити симица и остале, онда је он дефинитивно под терапијама!!! А јос сто це му се обити од главу, увидјење дијеце у политику... цисти промасај!!!

Name

Борис

15.06.2021 04:57

Сад кад брод тоне, сви редом из власти као постају морално освјешћени и желе прећи у опозицију. Па то су све професионални паразитски прелетачи. Први међу њима је Н.Н

Name

Ре

16.06.2021 04:19

Оставиће Милу сви. Већ причају његови против њега. Само им паре важне. Да ли то види? Сигурно. Па погледајте само како мирно сједе и ништа им није важно. Знају да је бијес народа на Додику не на њима. Он треба да чисти своје редове или је већ касно. На крају ће он бити штета, а ови његови су узели пара толико да им није ни важно шта ће бити

Name

Члан Снсд

14.06.2021 16:57

До скоро члан Снсд , сад више не , потписујем све што је Калабић рекао, због Тегелтије ,Жељке. И Шпирића Снсд је посто омражен и Додик је окружен само љигавцима и хоштаплерима сада и политички је мртав! 90 посто чланства је против Жељке , Тегелтије и Шпирића. а нећу говорити о Стевандићу , Бањцу , Јеренићу , Чавицу , страшно и ужас !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈ

14.06.2021 17:07

Стварно цовјек говори истину!Кад видим ко је сад у СНСД уз Додика мука ми је,а тек о Стевандицу,Бањцу,Цавицу и слицнима да не прицам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Важно упозорење

14.06.2021 19:58

Све је на грађанима.На изборима уништити СНСД,у противном СНСД ће уништити Републику Српску

Name

Борац

16.06.2021 14:51

Стевандиц је највеца фукара овог века ко ли га направи и коли окоти висе се оваки не родио

Name

Добој

14.06.2021 17:08

У добоју је добио двадесет лопова, а изгубио своје старо и искрено чланство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

14.06.2021 17:14

Миле, Миле... Стоко, стоко...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

14.06.2021 17:39

Овај и Црнадак ми изгледају као род рођени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

14.06.2021 17:40

Ста имају да се жале кад су код Милорада све стекли као и ти.Има да му будете захвални до краја живота.Миле је за вас цар!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

14.06.2021 17:48

Човјек направи кућу која кошта милион или два и нико га непита откуд а нормално је то и за пр, Додика а поготово за већину Требињаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.06.2021 17:51

Игор је паметан неце види да снсд срља у пропаст доста је висе и додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

14.06.2021 17:54

И неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комент

14.06.2021 18:06

Пуна Бања лука , таминдзија, петровица, мазалица итд. Ужас један. Намјерно мала слова, не вриједе великог ни слова на презиме ни име.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

14.06.2021 20:20

Баш не вриједе ни великог слова!

Name

их

14.06.2021 20:18

био ти је добар док те није искључио. Хоћеш ли и ти у СПС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солун

14.06.2021 20:31

Битно је да послије избора и ако дође до смијене власти, нико неће ни зашто одговарати... Срби смо ми, нема ту везе ко је у којој странци. Новац је наш ОЛТАР...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

14.06.2021 20:31

Калабиц је био у врху и зна ста се десава. У свакој опстини је исти слуцај као у Херцеговини гдје се питају олоси ко лука Петрвиц један олос невидјени. Додјите у Романијску регију па да видите какви се олоси питају, Додик је искрене људе који су били на самом поцетку уз снсд понизио а довео највеци сљам поготово на Х.Пјеску,Сокоцу, Власеници,Палама. Све тески криминалци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала Вам,

15.06.2021 08:47

драги господине, на коментару. Нисте набројали моју опстину али сте је описали. Апсолутно тацно. Колико су ојацали и обогатили се безвриједни појединци, а сад вец и њихова дјеца, која су стасала и листом приватне факултете заврсавају ( тековина ове власти) и запошљавају се. Куд плови овај брод?

Name

Солун

14.06.2021 20:34

Битно је да и када дође до промјене власти нико ни зашто неће одговарати, Срби смо ми и паре су и наша највећа светиња...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВИ ТЕ ВИ КРИВИ

14.06.2021 20:49

У пакету. Тапсајте и пјјацкајте....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

14.06.2021 20:54

Ово је тацно, и јос Дусанка Тегелтија, њу си заборавио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоца

14.06.2021 23:03

Тако је Калабицу, отјерао је све искрене људе,људе са ставом и карактером. ДНС је права опција за људе са ставом и петљом да се супроставе овоме злу Милораду Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњаворчанин

15.06.2021 09:04

Господине Калабићу, када сте имали нелегално прикључене водене пумпе за ваш водовод у прњаворском селу, и када сте преко четири године буквално крали струју, а сви су то знали и нису или смјели или хтјели да вас пријаве (тад сте били политички најмоћнији), онда вам је СНСД био одличан. Када вас је Томаш пријавио, односно када је инсистирао преко својих веза да полиција направи увидјај (наравно и он је то урадио из својих личних интереса, а то је да вас компромитује) онда сте се обрушили на све. Највише на Секу Кузмановић, тадашњу директорицу Електро Крајине. Електро Крајина никад није доставила званичан оштетни захтјев према ОЈТ Бања Лука, а које није ни инсистирало, тако да сте се извукли и за то кривично дјело. Честитам. Материјална штета, односно струја коју сте утрошили, а наплатили од мјештана је процјењена на око 250.000 КМ. Честитам и за ово. Ако шта мрзим то су лицемјери као Ви и нпр. бивши министар унутрашњих послова Јовичић, који је све зна и могао, али му је тада одговарало да краде кроз тендере, било му је угодно, па кад су га одвојили или уклонили од "шведског стола", онда је почео да глуми поштењачину. Такав је Сел(ј)ак & Цо. Зато народе У ПАМЕТ СЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац

15.06.2021 22:19

Каква си ти будала. Па мораш то мало боље сложити. То је сеоски водовод који толико струје не може потрошити за 50.г.Као друго, сви знају за ту бламажу и покушај намештања Калабићу јер само ту живи и помагао је направити тај водовод. Људи дошли, има записник, све и један киловат регистрован. И зато није било пријаве. Па имају сви папири у Електро Прњавору о том. Па која би будала крала струју за сеоски водовод а да лично одговара. Па гдје то има. Али пошто ништа друго нисте могли Калабићу, покушали сте са том будалаштином. Па ваљда је већи његов мотив да краде струју на својој кући него на сеоском Водоводу. Боље ви размислите шта Калабић вама говори.