Dodik je SNSD odveo na pogrešan put, ovo se neće dobro završiti

Nekadašnji član Predsjedništva SNSD-a i poslanik te partije u ranijim sazivima parlamenata na nivou Republike Srpske i BiH Drago Kalabić tvrdi da su politika lidera te stranke Milorada Dodika, kao i katastrofalna kadrovska rješenja, odveli najveću političku partiju u Srpskoj na “pogrešan put”, koji, prema njegovim riječima, neće dobro završiti.

Republika Srpska 14.06.2021 | 18:46
Dodik je SNSD odveo na pogrešan put, ovo se neće dobro završiti

On u intevjuu portalu "Moja Hercegovina" kaže da nema dogovora s Dodikom, niti povratka u SNSD.

"Ja sam isključen iz SNSD-a zbog svojih stavova i činjenice da sam ih javno iznosio. Dva sata sam govorio na sjednici Predsjedništva stranke, iznio sve zamjerke, niko mi se nije suprotstavio, a onda su me sutradan kukavički isključili iz članstva. Nevjerovatno je da mi nikad nisu dostavili odluku o isključenju. Isključen sam samo zbog kritike, a meni oduzeti pravo da slobodno govorim i mislim je isto što i uzeti mi hranu i vodu", kazao je Kalabić.

Dodaje da su mu nudili pozicije na listama, da bira i sve je to odbio, kaže, pred svima!

"Nisam se pokajao, jer da sam prihvatio ličio bih na Luku Petrovića, a ja sam u životu sve radio da ne ličim na takve likove kao što je Luka. On je oličenje naše propasti", kazao je Kalabić.

Komentarišući tvrdnje da je Dodik iz stranke “rastjerao ili ućutkao” brojne sposobne ljude, te da je sada, uglavnom, okružen “metuzalemskim i bezličnim kadrovima”, Kalabić kaže da sve to ide na dušu Dodiku. 

"On je glavni krivac, jer je Cvijanovićevu (Željku) i ostale slične kadrove gurao mimo bilo kakve volje članstva i branio ih mimo svake logike. Što se tiče onih koji su ostali oko Dodika, reći ću samo to da Krstan Simić vrijedi više nego svi oni zajedno", kazao je Kalabić.

Na pitanje šta misli što su u SNSD proteklih godina ušli brojni bivši istaknuti SDS-ovci, Kalabić kaže da je pitao Dodika za Obrena, ali i za Nenada Stevandića, Darka Banjca i ostale. 

"Pitao sam ga ono najbitnije, a to je da li on podržava njihovu politiku i uzima je kao svoju. Inače, politika Obrena Petrovića i ostalih koje sam pomenuo je “use, nase i podase”. Od danas do sutra i sa bilo kim, samo nek je vlast! E, danas se cijeli SNSD pretvorio u to", kaže Kalabić i dodaje da se SNSD sada pretvorio u gole borce za vlast, ne birajući sredstva ni način.

"Takođe, moja najveća zamjerka bila je to što se uništavaju i blokiraju institucije Srpske da rade svoj posao. Zbog toga danas imamo toliko kriminala i korupcije, nesposobnh kadrova sa lažnim diplomama, anarhiju i katastrofu u gotovo svim segmentima društva", kazao je Kalabić.

Upitan da li i koliko SNSD, kao najveća politička stranka u vladajućoj koaliciji, može vjerovati sadašnjim partnerima iz Ujedinjene Srpske, Socijalističke partije, Demosa, NPS-a, NDP-a..., Kalabić odgovara:

- Kada bi Dodik pogledao gdje su svi ti njegovi sadašnji kadrovi bili 2006. godine, kad je ogroman broj građana podržao SNSD, vidio bi da su svi bili na drugoj strani. E, tako će ga svi napustiti čim im se ukaže prva prilika! Niko od sadašnjih partnera na sljedećim izborima 2022. neće iskreno podržati SNSD. Biće isto kao u Banjaluci na prošlogodišnjim lokalnim izborima – javna podrška Dodiku, a glasača Drašku!

Mi smo 2014. godine, kaže on, vršili veliki pritisak na Igora Radojičića da se kandiduje za predsjednika SNSD-a na Saboru u Istočnom Sarajevu. 

"On je u zadnji momenat odustao iz nepoznatih razloga. To je bio posljednji čas da se SNSD sačuva u izvornom smislu. Tad su Igora prevarili, jer sam bio svjedok odluke da on bude naš kandidat za premijera Republike Srpske. Zoran Tegeltija i Željka Cvijanović su tada odigrali vrlo prljavu igru i sve je krenulo u pogrešnom pravcu, koji se neće dobro završiti", tvrdi Kalabić.

(BN) 

Komentari / 29

Ostavite komentar
Name

Jak izbora

14.06.2021 16:57

Nudili su Igoru da bude predsjednik stranke.Igor je kukavica a tad nije smjeo jer su ga vozali u gepeku.Igor je na svu sreću završena priča po Banja Luku.

ODGOVORITE
Name

Gliga

14.06.2021 17:50

Luka Petrović je oličenje propasti SNSD-a ali nazalost i Srba kao naroda na ovom prostoru. Taj prefrigani i iskompleksirani seljačić će i Miletu doći glave.

Name

Re Jak izbora

14.06.2021 20:19

Naravno da je kukavica,pored njega kao gradonačelnika su nemilice pljačkali Banja Luku,a on je okretao glavu na drugu stranu i pravio se da ne vidi.

Name

Iskreno

14.06.2021 21:13

Nikad nisam bio simpatizer politike send-a, ali cu biti iskren!!!samo se sjeti NSRS kad je on bio poslanik , i tada kakav kadar je bio u snsd-u, a pogledaj te sadasnji, sa mazalicom, zunicem, tmindzijom, solajom... porediti se nemogu, sto znaci da mnogi pametni se povlace iz broda koji tone !!! Ako dodig misli sa stevandicem , i propalom politicarima , zamjeniti simica i ostale, onda je on definitivno pod terapijama!!! A jos sto ce mu se obiti od glavu, uvidjenje dijece u politiku... cisti promasaj!!!

Name

Boris

15.06.2021 04:57

Sad kad brod tone, svi redom iz vlasti kao postaju moralno osvješćeni i žele preći u opoziciju. Pa to su sve profesionalni parazitski preletači. Prvi među njima je N.N

Name

Re

16.06.2021 04:19

Ostaviće Milu svi. Već pričaju njegovi protiv njega. Samo im pare važne. Da li to vidi? Sigurno. Pa pogledajte samo kako mirno sjede i ništa im nije važno. Znaju da je bijes naroda na Dodiku ne na njima. On treba da čisti svoje redove ili je već kasno. Na kraju će on biti šteta, a ovi njegovi su uzeli para toliko da im nije ni važno šta će biti

Name

Član Snsd

14.06.2021 16:57

Do skoro član Snsd , sad više ne , potpisujem sve što je Kalabić rekao, zbog Tegeltije ,Željke. I Špirića Snsd je posto omražen i Dodik je okružen samo ljigavcima i hoštaplerima sada i politički je mrtav! 90 posto članstva je protiv Željke , Tegeltije i Špirića. a neću govoriti o Stevandiću , Banjcu , Jereniću , Čavicu , strašno i užas !!!

ODGOVORITE
Name

DJ

14.06.2021 17:07

Stvarno covjek govori istinu!Kad vidim ko je sad u SNSD uz Dodika muka mi je,a tek o Stevandicu,Banjcu,Cavicu i slicnima da ne pricam.

ODGOVORITE
Name

Važno upozorenje

14.06.2021 19:58

Sve je na građanima.Na izborima uništiti SNSD,u protivnom SNSD će uništiti Republiku Srpsku

Name

Borac

16.06.2021 14:51

Stevandic je najveca fukara ovog veka ko li ga napravi i koli okoti vise se ovaki ne rodio

Name

Doboj

14.06.2021 17:08

U doboju je dobio dvadeset lopova, a izgubio svoje staro i iskreno članstvo.

ODGOVORITE
Name

Hehe

14.06.2021 17:14

Mile, Mile... Stoko, stoko...

ODGOVORITE
Name

Zoran

14.06.2021 17:39

Ovaj i Crnadak mi izgledaju kao rod rođeni.

ODGOVORITE
Name

Miki

14.06.2021 17:40

Sta imaju da se žale kad su kod Milorada sve stekli kao i ti.Ima da mu budete zahvalni do kraja života.Mile je za vas car!!

ODGOVORITE
Name

Србо

14.06.2021 17:48

Човјек направи кућу која кошта милион или два и нико га непита откуд а нормално је то и за пр, Додика а поготово за већину Требињаца.

ODGOVORITE
Name

Re

14.06.2021 17:51

Igor je pametan nece vidi da snsd srlja u propast dosta je vise i dodika

ODGOVORITE
Name

Ilija

14.06.2021 17:54

I neće.

ODGOVORITE
Name

Koment

14.06.2021 18:06

Puna Banja luka , tamindzija, petrovica, mazalica itd. Užas jedan. Namjerno mala slova, ne vrijede velikog ni slova na prezime ni ime.

ODGOVORITE
Name

RE

14.06.2021 20:20

Baš ne vrijede ni velikog slova!

Name

ih

14.06.2021 20:18

bio ti je dobar dok te nije isključio. Hoćeš li i ti u SPS?

ODGOVORITE
Name

Solun

14.06.2021 20:31

Bitno je da poslije izbora i ako dođe do smijene vlasti, niko neće ni zašto odgovarati... Srbi smo mi, nema tu veze ko je u kojoj stranci. Novac je naš OLTAR...

ODGOVORITE
Name

Soko

14.06.2021 20:31

Kalabic je bio u vrhu i zna sta se desava. U svakoj opstini je isti slucaj kao u Hercegovini gdje se pitaju olosi ko luka Petrvic jedan olos nevidjeni. Dodjite u Romanijsku regiju pa da vidite kakvi se olosi pitaju, Dodik je iskrene ljude koji su bili na samom pocetku uz snsd ponizio a doveo najveci sljam pogotovo na H.Pjesku,Sokocu, Vlasenici,Palama. Sve teski kriminalci

ODGOVORITE
Name

Hvala Vam,

15.06.2021 08:47

dragi gospodine, na komentaru. Niste nabrojali moju opstinu ali ste je opisali. Apsolutno tacno. Koliko su ojacali i obogatili se bezvrijedni pojedinci, a sad vec i njihova djeca, koja su stasala i listom privatne fakultete zavrsavaju ( tekovina ove vlasti) i zapošljavaju se. Kud plovi ovaj brod?

Name

Solun

14.06.2021 20:34

Bitno je da i kada dođe do promjene vlasti niko ni zašto neće odgovarati, Srbi smo mi i pare su i naša najveća svetinja...

ODGOVORITE
Name

SVI TE VI KRIVI

14.06.2021 20:49

U paketu. Tapsajte i pjjackajte....

ODGOVORITE
Name

Rade

14.06.2021 20:54

Ovo je tacno, i jos Dusanka Tegeltija, nju si zaboravio.

ODGOVORITE
Name

Joca

14.06.2021 23:03

Tako je Kalabicu, otjerao je sve iskrene ljude,ljude sa stavom i karakterom. DNS je prava opcija za ljude sa stavom i petljom da se suprostave ovome zlu Miloradu Dodiku.

ODGOVORITE
Name

Prnjavorčanin

15.06.2021 09:04

Gospodine Kalabiću, kada ste imali nelegalno priključene vodene pumpe za vaš vodovod u prnjavorskom selu, i kada ste preko četiri godine bukvalno krali struju, a svi su to znali i nisu ili smjeli ili htjeli da vas prijave (tad ste bili politički najmoćniji), onda vam je SNSD bio odličan. Kada vas je Tomaš prijavio, odnosno kada je insistirao preko svojih veza da policija napravi uvidjaj (naravno i on je to uradio iz svojih ličnih interesa, a to je da vas kompromituje) onda ste se obrušili na sve. Najviše na Seku Kuzmanović, tadašnju direktoricu Elektro Krajine. Elektro Krajina nikad nije dostavila zvaničan oštetni zahtjev prema OJT Banja Luka, a koje nije ni insistiralo, tako da ste se izvukli i za to krivično djelo. Čestitam. Materijalna šteta, odnosno struja koju ste utrošili, a naplatili od mještana je procjenjena na oko 250.000 KM. Čestitam i za ovo. Ako šta mrzim to su licemjeri kao Vi i npr. bivši ministar unutrašnjih poslova Jovičić, koji je sve zna i mogao, ali mu je tada odgovaralo da krade kroz tendere, bilo mu je ugodno, pa kad su ga odvojili ili uklonili od "švedskog stola", onda je počeo da glumi poštenjačinu. Takav je Sel(j)ak & Co. Zato narode U PAMET SE!!!

ODGOVORITE
Name

Poznavalac

15.06.2021 22:19

Kakva si ti budala. Pa moraš to malo bolje složiti. To je seoski vodovod koji toliko struje ne može potrošiti za 50.g.Kao drugo, svi znaju za tu blamažu i pokušaj nameštanja Kalabiću jer samo tu živi i pomagao je napraviti taj vodovod. Ljudi došli, ima zapisnik, sve i jedan kilovat registrovan. I zato nije bilo prijave. Pa imaju svi papiri u Elektro Prnjavoru o tom. Pa koja bi budala krala struju za seoski vodovod a da lično odgovara. Pa gdje to ima. Ali pošto ništa drugo niste mogli Kalabiću, pokušali ste sa tom budalaštinom. Pa valjda je veći njegov motiv da krade struju na svojoj kući nego na seoskom Vodovodu. Bolje vi razmislite šta Kalabić vama govori.