Велико попуштање мјера у Србији, опет масовна окупљања

Након седнице Кризног штаба, обратио се доктор Зоран Гојковић који је најавио велика попуштања мера у више друштвених сфера.

Србија 14.06.2021 | 18:42
Велико попуштање мјера у Србији, опет масовна окупљања

"Као прва мера све продавнице, односно, све малопродајне радње на даље могу да раде у редновном радном времену од 0 до 24 сата. Нема више ограничења њиховог рада. У потпуности наравно са свим досадашњим превентивним мерама", рекао је Зоран Гојковић и додао:

"Угоститељски објекти који су на отвореном, имају неограничено радно време. Угоститељки објекти у затвореном простору, радно време је ограничено до 1 сат после поноћи. Релаксација је да у овим објектима може убудуће да буде и музика. Што се тиче спортских догађаја, препорука Кризног штаба јесте да се релаксирају мере у вези са спортским догађајима и да се дозволи присуство публике на стадиони и свим спортским догађајима, и то са капацитетом - уколико причамо о отвореним објектима, до 50 одсто капацитета, док у халама до 30 одсто капацитета", рекао је доктор.

Гојковић је додао да ће убудуће бити дозвољено и окупљање до 500 људи, па је у оквиру ових капацитета дозвољено прославити матурске свечаности и друге прославе. Биће попуштања мера и за одласке на рекреативне наставе код основаца и средњошколаца.

Он је апеловао на све да се вакцинишу и упозорио да "иде јесен", а да нико не жели да се поново догоди најгори сценарио.

Дакле, да сумирамо - на данашњој седници је донета одлука о пет нових тачака попуштања мера, а то су:

-продавнице и сви малопродајни објекти ће моћи да раде НОН-СТОП

- угоститељски објекти на отвореном могу да раде НЕОГРАНИЧЕНО, док је онима који су на затворен продужено радно време до 1 сат после поноћи

- дозвољен повратак публике на спортске догађаје - 50 одсто капацитета на отворено, док 30 одсто капацитета у затвореним спортским просторима

- дозвољена велика окупљања до 500 људи - у складу с мерама и капацитетима простора у којем се организује славље

- дозвољене екскурзије и одласци на рекреативне наставе основаца и средњошколаца

Нове мере које је данас усвојио Кризни штаб важе од среде јер неке измене захтевају седницу Владе.

(Мондо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

НР

14.06.2021 17:42

Гдје постоји неограничено радно вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дркон

14.06.2021 17:52

Веома интересантно, откад су поцеле падати бројке да се висе не појављује цувени доктор Кон и његов ријалити, ваљда му сад ово није фах. Јбт било је мањи страх слусати оног потпарола Нато-а Дзејмија Сеја, Веслија Кларка и остале, односно њихове пријетње у односу на њега. Не улазим у његову струцност него потребу да се експонира и да буде у центру пазње у јеку ове посасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

20.06.2021 13:44

Па струцност му је никаква то је треце разредни епидемиолог који никад никога није излијецио слуга фармакомафије који је продао торлак новартису и раскуцио србију у тој области.

Name

стоп изивљавању над људима

15.06.2021 10:45

Па јел вакцине раде или не раде ? Пустите људе на миру да зиве,какав кризни стаб и остале глупости. Манипулистете стрпљењем људи.

ОДГОВОРИТЕ