Veliko popuštanje mjera u Srbiji, opet masovna okupljanja

Nakon sednice Kriznog štaba, obratio se doktor Zoran Gojković koji je najavio velika popuštanja mera u više društvenih sfera.

Srbija 14.06.2021 | 18:42
Veliko popuštanje mjera u Srbiji, opet masovna okupljanja

"Kao prva mera sve prodavnice, odnosno, sve maloprodajne radnje na dalje mogu da rade u rednovnom radnom vremenu od 0 do 24 sata. Nema više ograničenja njihovog rada. U potpunosti naravno sa svim dosadašnjim preventivnim merama", rekao je Zoran Gojković i dodao:

"Ugostiteljski objekti koji su na otvorenom, imaju neograničeno radno vreme. Ugostiteljki objekti u zatvorenom prostoru, radno vreme je ograničeno do 1 sat posle ponoći. Relaksacija je da u ovim objektima može ubuduće da bude i muzika. Što se tiče sportskih događaja, preporuka Kriznog štaba jeste da se relaksiraju mere u vezi sa sportskim događajima i da se dozvoli prisustvo publike na stadioni i svim sportskim događajima, i to sa kapacitetom - ukoliko pričamo o otvorenim objektima, do 50 odsto kapaciteta, dok u halama do 30 odsto kapaciteta", rekao je doktor.

Gojković je dodao da će ubuduće biti dozvoljeno i okupljanje do 500 ljudi, pa je u okviru ovih kapaciteta dozvoljeno proslaviti maturske svečanosti i druge proslave. Biće popuštanja mera i za odlaske na rekreativne nastave kod osnovaca i srednjoškolaca.

On je apelovao na sve da se vakcinišu i upozorio da "ide jesen", a da niko ne želi da se ponovo dogodi najgori scenario.

Dakle, da sumiramo - na današnjoj sednici je doneta odluka o pet novih tačaka popuštanja mera, a to su:

-prodavnice i svi maloprodajni objekti će moći da rade NON-STOP

- ugostiteljski objekti na otvorenom mogu da rade NEOGRANIČENO, dok je onima koji su na zatvoren produženo radno vreme do 1 sat posle ponoći

- dozvoljen povratak publike na sportske događaje - 50 odsto kapaciteta na otvoreno, dok 30 odsto kapaciteta u zatvorenim sportskim prostorima

- dozvoljena velika okupljanja do 500 ljudi - u skladu s merama i kapacitetima prostora u kojem se organizuje slavlje

- dozvoljene ekskurzije i odlasci na rekreativne nastave osnovaca i srednjoškolaca

Nove mere koje je danas usvojio Krizni štab važe od srede jer neke izmene zahtevaju sednicu Vlade.

(Mondo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

NR

14.06.2021 19:42

Gdje postoji neograničeno radno vrijeme.

ODGOVORITE
Name

Drkon

14.06.2021 19:52

Veoma interesantno, otkad su pocele padati brojke da se vise ne pojavljuje cuveni doktor Kon i njegov rijaliti, valjda mu sad ovo nije fah. Jbt bilo je manji strah slusati onog potparola Nato-a Dzejmija Seja, Veslija Klarka i ostale, odnosno njihove prijetnje u odnosu na njega. Ne ulazim u njegovu strucnost nego potrebu da se eksponira i da bude u centru paznje u jeku ove posasti.

ODGOVORITE
Name

Hm

20.06.2021 15:44

Pa strucnost mu je nikakva to je trece razredni epidemiolog koji nikad nikoga nije izlijecio sluga farmakomafije koji je prodao torlak novartisu i raskucio srbiju u toj oblasti.

Name

stop izivljavanju nad ljudima

15.06.2021 12:45

Pa jel vakcine rade ili ne rade ? Pustite ljude na miru da zive,kakav krizni stab i ostale gluposti. Manipulistete strpljenjem ljudi.

ODGOVORITE