Ово је паб на Флориди, са чијег плафона виси 2 милиона правих долара!

Ирски паб МцГуире’с популаран је ресторан и локална знаменитост у Пенсацоли на Флориди, познат по томе што са плафона виси око два милиона долара новчаница то јест готовине...

Занимљивости 14.06.2021 | 15:24
Ово је паб на Флориди, са чијег плафона виси 2 милиона правих долара!

Историја јединственог украса (долара) ирског паба МцГуире може се пратити од 1977. године, када су Мартин МцГуире и његова супруга Молли отворили посао.

Мартин је служио за шанком док је његова супруга Молли конобарисала а када је добила прву напојницу од 1 долара, прославила је тако што је на њему написала датум и ставила га на задњи део зида за срец́у. Није ни знала да је ово почетак дугогодишње традиције коју љубитељи кафа и даље поштују.

Вец́ следец́ег дана након што је та прва новчаница од 1 долара била прилепљена изнад шанка, људи су почели да додају у ту "колекцију долара" и од тада то раде готово свакодневно.

То је 1.393 квадратних метара, а на сваком делу тог плафона и на високим зидовима налазе се праве новчанице америчких долара“, рекао је власник Виллиам "МцГуире“ Мартин за Цхицаго Трибуне још давне 1999.

"Бројимо то сваке године и плац́амо порез на додатне постављене новчанице. Новчанице третирамо као имовину, позајмљујемо против тога и тако даље. “

У време интервјуа те 1999.године МцГуире је проценио да се његов јединствени декор састоји од око 175.000 америчких долара, али према новијим бројкама ( пребројавању), паб сада има скоро 2 милиона долара који висе са његовог плафона!

То је богатство буквално на дохват руке од странаца, од којих се вец́ина одупире искушењу да узме део те готовине за себе.