Данци мислили о Ериксену па изгубили од Финаца

Најбитније је да је Ериксен добро, али Финци ипак имају разлог за велико славље.

Фудбал 12.06.2021 | 21:53
Данци мислили о Ериксену па изгубили од Финаца

Меч групе Б првенства Европе, између Данске и Финске, био је званично прекинут од стране УЕФА због ситуације која се десила крајем полувремена када се плејмејкер Данаца, Кристијан Ериксен, наједном срушио на терену.

Играч Интера је сада добро, а Данци дефинитивно нису успели да се опораве од шока, те су на свом терену, пред својим навијачима, доживели пораз од Финаца који су историјски победоносни гол постигли из јединог ударца!

Прелеп дан и велика фешта. Данска је требало да данас крене велики поход против северног ривала који се први пут видео на шампионату Европе.

Тако је и почело. Данска селекција нападала, констатно била пред голом Храдецког који је само чекао моменат када ће му једна лопта проћи иза леђа.

То се није дешавало, посед лопте је растао, а прилике су се низале, али нико није успевао да конвертује сву ту иницијативу.

Док су се Данци борили са моментима где не могу да нађу пукотину у одбрани, Финци су размишљали како да макар једном упуте ударац у оквир гола.

Онда стиже и тај кобни 43. минут када, наједном, Кристијан Ериксен завршава на трави. Плејмејкер Данске се само срушио и забринуо све присутне на терену. Било је суза, главе су биле погнуте и тај шок дефинитивно није успео да прође домаћи колектив до краја сусрета.

Ериксен се касније јавио из болнице видео позивом и пожелео срећу домаћима, али моменат је остао у главама Данаца.

Један центаршут у 60. минуту, један шут и један гол. Уронен је пронашао Похјанпала, тачније његову главу којом је тукао и савладао Шмајхела.

Може се закључити да је голман Лестера био још под утиском онога што се десило крајем првог полувремена, па је прилично лоше реаговао и чини се, пропустио прилику да одбрани шут слабог интезитета.

До краја, Данска је имала прилику да преко пенала дође до поравнања. Полсен је пао у 16 метара, а Тејлор је показао на белу тачку у 74. минуту.

Преузео је одговорност Пјер Емил Хејбјерг који је гађао доњи десни угао Храдецког који је то одлично прочитао и ухватио живу лопту.

Нису успевали Данци да изађу из летаргије, није било озбиљне прилике да се спречи пораз, тако да су Финци успели да испишу историју. Чудни моменти и чудна дешавања.

Најбитније је да је Ериксен добро, али Финци ипак имају разлог за велико славље.

(Телеграф.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кун'-фу Панда

12.06.2021 20:44

Имам 36 година и јос до сад нисам дозивио да не могу да гледам европско првенство. Брука и срамота ове дрзаве, све запалити треба....

ОДГОВОРИТЕ