Danci mislili o Eriksenu pa izgubili od Finaca

Najbitnije je da je Eriksen dobro, ali Finci ipak imaju razlog za veliko slavlje.

Fudbal 12.06.2021 | 21:53
Danci mislili o Eriksenu pa izgubili od Finaca

Meč grupe B prvenstva Evrope, između Danske i Finske, bio je zvanično prekinut od strane UEFA zbog situacije koja se desila krajem poluvremena kada se plejmejker Danaca, Kristijan Eriksen, najednom srušio na terenu.

Igrač Intera je sada dobro, a Danci definitivno nisu uspeli da se oporave od šoka, te su na svom terenu, pred svojim navijačima, doživeli poraz od Finaca koji su istorijski pobedonosni gol postigli iz jedinog udarca!

Prelep dan i velika fešta. Danska je trebalo da danas krene veliki pohod protiv severnog rivala koji se prvi put video na šampionatu Evrope.

Tako je i počelo. Danska selekcija napadala, konstatno bila pred golom Hradeckog koji je samo čekao momenat kada će mu jedna lopta proći iza leđa.

To se nije dešavalo, posed lopte je rastao, a prilike su se nizale, ali niko nije uspevao da konvertuje svu tu inicijativu.

Dok su se Danci borili sa momentima gde ne mogu da nađu pukotinu u odbrani, Finci su razmišljali kako da makar jednom upute udarac u okvir gola.

Onda stiže i taj kobni 43. minut kada, najednom, Kristijan Eriksen završava na travi. Plejmejker Danske se samo srušio i zabrinuo sve prisutne na terenu. Bilo je suza, glave su bile pognute i taj šok definitivno nije uspeo da prođe domaći kolektiv do kraja susreta.

Eriksen se kasnije javio iz bolnice video pozivom i poželeo sreću domaćima, ali momenat je ostao u glavama Danaca.

Jedan centaršut u 60. minutu, jedan šut i jedan gol. Uronen je pronašao Pohjanpala, tačnije njegovu glavu kojom je tukao i savladao Šmajhela.

Može se zaključiti da je golman Lestera bio još pod utiskom onoga što se desilo krajem prvog poluvremena, pa je prilično loše reagovao i čini se, propustio priliku da odbrani šut slabog inteziteta.

Do kraja, Danska je imala priliku da preko penala dođe do poravnanja. Polsen je pao u 16 metara, a Tejlor je pokazao na belu tačku u 74. minutu.

Preuzeo je odgovornost Pjer Emil Hejbjerg koji je gađao donji desni ugao Hradeckog koji je to odlično pročitao i uhvatio živu loptu.

Nisu uspevali Danci da izađu iz letargije, nije bilo ozbiljne prilike da se spreči poraz, tako da su Finci uspeli da ispišu istoriju. Čudni momenti i čudna dešavanja.

Najbitnije je da je Eriksen dobro, ali Finci ipak imaju razlog za veliko slavlje.

(Telegraf.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kun'-fu Panda

12.06.2021 20:44

Imam 36 godina i jos do sad nisam dozivio da ne mogu da gledam evropsko prvenstvo. Bruka i sramota ove drzave, sve zapaliti treba....

ODGOVORITE