Купљени подаци о пореским преварама у Дубаију...

Анонимни информатор приступио је њемачким званичницима и понудио податке за које је му је савезна пореска управа платила два милиона евра, пише ‘Дер Спиегел’.

Свијет 12.06.2021 | 19:05
Купљени подаци о пореским преварама у Дубаију...

Њемачка је купила податке који би порезницима требали помоћи да открију пореске преваре њемачких држављана, објавио је министар финансија Олаф Сцхолз, преноси Хина.

“Податке ће сада процијенити регионалне пореске власти”, рекао је Сцхолз у Берлину. “Пореска превара није прекршај, него кривично дјело”.

Часопис Дер Спиегел први је обавијестио о куповини  ЦД-а који садржи детаље о имовини у Дубаију, као што су земљишта и некретнине у власништву њемачких држављана.

Анонимни информатор приступио је њемачким званичницима и понудио податке за које је му је савезна пореска управа платила два милиона еува, пренио је Дер Спиегел.

Борба против пореских превара

Сцхолз није ни потврдио ни оповргао те наводе.

Пореске власти у 16 њемачких савезних држава у прошлости су тражиле информације од земаља као што је Швајцарска како би откриле пореске утаје богатих Нијемаца.

Сцхолзу, вођи Социјалдемократске странке, борба против пореских превара једно је од главних предизборних обећања уочи избора у септембу на којима ће према анкетама његова странка лијевог центра остварити најгори резултат у историји.

(СБ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ееее

12.06.2021 18:29

А тек код нас???!!!! Коликооо пореских преварааа!за Гинисааа!!и сви изнад закона!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неолиберални

12.06.2021 19:27

Трулез заудара цитавом планетом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боза

12.06.2021 19:43

Ови наси Тајкуни имају паре али неце имати кога да надју да им ради за коју годину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

13.06.2021 06:08

Они за коју годину али и сад да престану радити могу зивјети од каматаааааа!! Зато фирмеее продају гасе поклањају и ста све не само да задрзе капитал прљави а радници који су ствотили капитал црнцили као робови без икаквих права покрадени као и дрзава!!!!! То је појела мацаа!!! Робовласницко друство !!!21 вијека !!од рата до короне и даље!!!прљави капитал бујааа и прелијеваа се по разноразним дестинацијамаа бахацењаа као у Римском царству калигуле 21 вијека

Name

ТЕШКО НАМА

13.06.2021 07:00

Већ немају. Прошла су времена кад је радник радио 300 сати за 300 марака. Без уплаћеног здравственог осигурања и других обавеза. ЕУ превари наше послодавце кад је отворила границе.