Kupljeni podaci o poreskim prevarama u Dubaiju...

Anonimni informator pristupio je njemačkim zvaničnicima i ponudio podatke za koje je mu je savezna poreska uprava platila dva miliona evra, piše ‘Der Spiegel’.

Svijet 12.06.2021 | 19:05
Kupljeni podaci o poreskim prevarama u Dubaiju...

Njemačka je kupila podatke koji bi poreznicima trebali pomoći da otkriju poreske prevare njemačkih državljana, objavio je ministar finansija Olaf Scholz, prenosi Hina.

“Podatke će sada procijeniti regionalne poreske vlasti”, rekao je Scholz u Berlinu. “Poreska prevara nije prekršaj, nego krivično djelo”.

Časopis Der Spiegel prvi je obavijestio o kupovini  CD-a koji sadrži detalje o imovini u Dubaiju, kao što su zemljišta i nekretnine u vlasništvu njemačkih državljana.

Anonimni informator pristupio je njemačkim zvaničnicima i ponudio podatke za koje je mu je savezna poreska uprava platila dva miliona euva, prenio je Der Spiegel.

Borba protiv poreskih prevara

Scholz nije ni potvrdio ni opovrgao te navode.

Poreske vlasti u 16 njemačkih saveznih država u prošlosti su tražile informacije od zemalja kao što je Švajcarska kako bi otkrile poreske utaje bogatih Nijemaca.

Scholzu, vođi Socijaldemokratske stranke, borba protiv poreskih prevara jedno je od glavnih predizbornih obećanja uoči izbora u septembu na kojima će prema anketama njegova stranka lijevog centra ostvariti najgori rezultat u istoriji.

(SB)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Eeee

12.06.2021 18:29

A tek kod nas???!!!! Kolikooo poreskih prevaraaa!za Ginisaaa!!i svi iznad zakona!

ODGOVORITE
Name

Neoliberalni

12.06.2021 19:27

Trulez zaudara citavom planetom.

ODGOVORITE
Name

Boza

12.06.2021 19:43

Ovi nasi Tajkuni imaju pare ali nece imati koga da nadju da im radi za koju godinu.

ODGOVORITE
Name

Ali

13.06.2021 06:08

Oni za koju godinu ali i sad da prestanu raditi mogu zivjeti od kamataaaaaa!! Zato firmeee prodaju gase poklanjaju i sta sve ne samo da zadrze kapital prljavi a radnici koji su stvotili kapital crncili kao robovi bez ikakvih prava pokradeni kao i drzava!!!!! To je pojela macaa!!! Robovlasnicko drustvo !!!21 vijeka !!od rata do korone i dalje!!!prljavi kapital bujaaa i prelijevaa se po raznoraznim destinacijamaa bahacenjaa kao u Rimskom carstvu kaligule 21 vijeka

Name

TEŠKO NAMA

13.06.2021 07:00

Već nemaju. Prošla su vremena kad je radnik radio 300 sati za 300 maraka. Bez uplaćenog zdravstvenog osiguranja i drugih obaveza. EU prevari naše poslodavce kad je otvorila granice.