Промоција књиге "Електронска трговина" на Правном факултету

У згради Центра за високо образовање у Бијељини синоћ је одржана постхумна промоција књиге доцента Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву др Милице Панић. Књига "Електронска трговина – Правни аспекти продаје на даљину путем интернета“, представља резултат вишегодишњег научног истраживања покојне Милице Панић током докторских студија на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу.

Република Српска 12.06.2021 | 12:04
Промоција књиге "Електронска трговина" на Правном факултету

Докторску дисертацију под истим називом доцент Панић одбранила је 2016. године. Трагична смрт 2018. године омела ју је да посао објављивања монографије приведе крају. Њена породица се потрудила да књига ипак угледа светлост дана, уз свесрдну подршку и стручну помоћ старијих колега проф. Ранке Рачић и проф. Дијане Марковић-Бајаловић.

Промоцији књиге присуствовали су чланови породице др Милице Панић, њени пријатељи, колеге и бивши студенти.

Књига „Електронска трговина“ ће сигурно привући пажњу научне и стручне јавности, али и шире публике, јер говори о веома актуелној теми са правног аспекта, свеобухватно, аргументовано и пријемчиво.

"Циљ је да се укаже на специфичности уговора о продаји на даљину путем Интернета у домаћем и у упоредном праву. Додатни циљ је на указивање на потребу хармонизације уговорног права Републике Србије и Босне и Херцеговине са комунитарним. Практична вриједност била би сагледавање усклађености домаћег законодавства са поменутим директивима, приказ и анализа домаћег законодавства и неких
европских земаља и Сједињених Америчких Држава у области продаје на даљину путем Интернета", наведено је у раду.

Породица ће поклонити примерке књиге библиотекама правних факултета у Републици Српској, БиХ и региону, како би научно дело др Милице Панић учинила доступним академској заједници.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар