Promocija knjige "Elektronska trgovina" na Pravnom fakultetu

U zgradi Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini sinoć je održana posthumna promocija knjige docenta Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu dr Milice Panić. Knjiga "Elektronska trgovina – Pravni aspekti prodaje na daljinu putem interneta“, predstavlja rezultat višegodišnjeg naučnog istraživanja pokojne Milice Panić tokom doktorskih studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Republika Srpska 12.06.2021 | 12:04
Promocija knjige "Elektronska trgovina" na Pravnom fakultetu

Doktorsku disertaciju pod istim nazivom docent Panić odbranila je 2016. godine. Tragična smrt 2018. godine omela ju je da posao objavljivanja monografije privede kraju. Njena porodica se potrudila da knjiga ipak ugleda svetlost dana, uz svesrdnu podršku i stručnu pomoć starijih kolega prof. Ranke Račić i prof. Dijane Marković-Bajalović.

Promociji knjige prisustvovali su članovi porodice dr Milice Panić, njeni prijatelji, kolege i bivši studenti.

Knjiga „Elektronska trgovina“ će sigurno privući pažnju naučne i stručne javnosti, ali i šire publike, jer govori o veoma aktuelnoj temi sa pravnog aspekta, sveobuhvatno, argumentovano i prijemčivo.

"Cilj je da se ukaže na specifičnosti ugovora o prodaji na daljinu putem Interneta u domaćem i u uporednom pravu. Dodatni cilj je na ukazivanje na potrebu harmonizacije ugovornog prava Republike Srbije i Bosne i Hercegovine sa komunitarnim. Praktična vrijednost bila bi sagledavanje usklađenosti domaćeg zakonodavstva sa pomenutim direktivima, prikaz i analiza domaćeg zakonodavstva i nekih
evropskih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država u oblasti prodaje na daljinu putem Interneta", navedeno je u radu.

Porodica će pokloniti primerke knjige bibliotekama pravnih fakulteta u Republici Srpskoj, BiH i regionu, kako bi naučno delo dr Milice Panić učinila dostupnim akademskoj zajednici.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar