Биста за вјечно сјећање на мајора Ранка Вукмировића

Начелници општине Лопаре, Модрича и Брод, Радо Савић, Јовица Радуловић и Зоран Видић финансијски су подржали изградњу бисте Ранку Вукмировићу, мојору пилоту Војске Републике Српске који је страдао у сукобу са авијацијом НАТО савеза изнад села Герзово, општина Мркоњић Град. 

Република Српска 12.06.2021 | 16:23
Биста за вјечно сјећање на мајора Ранка Вукмировића

Биста ће красити порту цркве Светог Прокопија у селу Глоговица у Добоју, родном селу храброг мајора Ранка Вукмировића.

На идеју да СДС ода почаст храбром мајору авијације Републике Српске дошао је Драгић Ружојичић, дугогодишњи одборник Српске демократске странке у Добоју, који живи у Подновљу. 

Са том идејом је дошао пред начелнике Српске демократске странке који су овај приједлог прихватили.

 „Ово је мали гест којим желимо да искажемо част мајору Ранку Вукмировићу. Биста у његовом селу ће остати као вјечно сјећање на херојски чин овог младог официра Војске Републике Српске. Све док постоји Република Српска треба да се сјећамо храбрости и јунаштва мајора Вукмировића“, поручио је начелник општине Модрича Јовица Радуловић.

(БН)  

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Стојко

12.06.2021 15:54

Свака част за све само похвала. Некасе бар неко сјети страдалих за ову РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоца БЛ

12.06.2021 20:53

Овако се цува сјецање на праве хероје! Велики респект!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

12.06.2021 23:20

Интересантно да Лопаре финансијски помажу изградњу бисте, а матична,, општина добој"ништа, нула. А да они сад бране више тековине Хрвата, управо оних који су Ранка искористили и издали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

13.06.2021 08:31

Свака част и посебна захвалност општини Лопаре! А,, граду добоју" нека је на част и срамоту што су испали толико мали као ова мала слова. А да, они сад имају друге вриједности и приоритете, попут подизања и развијања инфраструктуре Јоховца, Которског и Комарице...управо оних због којих је Ранко и погинуо. Захвалност и Драгићу за покретање иницијативе... велики човјек који је остао доследан свог пута читаво вријеме, без мијењања курса...

ОДГОВОРИТЕ