Bista za vječno sjećanje na majora Ranka Vukmirovića

Načelnici opštine Lopare, Modriča i Brod, Rado Savić, Jovica Radulović i Zoran Vidić finansijski su podržali izgradnju biste Ranku Vukmiroviću, mojoru pilotu Vojske Republike Srpske koji je stradao u sukobu sa avijacijom NATO saveza iznad sela Gerzovo, opština Mrkonjić Grad. 

Republika Srpska 12.06.2021 | 16:23
Bista za vječno sjećanje na majora Ranka Vukmirovića

Bista će krasiti portu crkve Svetog Prokopija u selu Glogovica u Doboju, rodnom selu hrabrog majora Ranka Vukmirovića.

Na ideju da SDS oda počast hrabrom majoru avijacije Republike Srpske došao je Dragić Ružojičić, dugogodišnji odbornik Srpske demokratske stranke u Doboju, koji živi u Podnovlju. 

Sa tom idejom je došao pred načelnike Srpske demokratske stranke koji su ovaj prijedlog prihvatili.

 „Ovo je mali gest kojim želimo da iskažemo čast majoru Ranku Vukmiroviću. Bista u njegovom selu će ostati kao vječno sjećanje na herojski čin ovog mladog oficira Vojske Republike Srpske. Sve dok postoji Republika Srpska treba da se sjećamo hrabrosti i junaštva majora Vukmirovića“, poručio je načelnik opštine Modriča Jovica Radulović.

(BN)  

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Stojko

12.06.2021 15:54

Svaka čast za sve samo pohvala. Nekase bar neko sjeti stradalih za ovu RS.

ODGOVORITE
Name

Goca BL

12.06.2021 20:53

Ovako se cuva sjecanje na prave heroje! Veliki respekt!

ODGOVORITE
Name

Idealno

12.06.2021 23:20

Interesantno da Lopare finansijski pomažu izgradnju biste, a matična,, opština doboj"ništa, nula. A da oni sad brane više tekovine Hrvata, upravo onih koji su Ranka iskoristili i izdali...

ODGOVORITE
Name

Idealno

13.06.2021 08:31

Svaka čast i posebna zahvalnost opštini Lopare! A,, gradu doboju" neka je na čast i sramotu što su ispali toliko mali kao ova mala slova. A da, oni sad imaju druge vrijednosti i prioritete, poput podizanja i razvijanja infrastrukture Johovca, Kotorskog i Komarice...upravo onih zbog kojih je Ranko i poginuo. Zahvalnost i Dragiću za pokretanje inicijative... veliki čovjek koji je ostao dosledan svog puta čitavo vrijeme, bez mijenjanja kursa...

ODGOVORITE