Групе Беливука и Звицера могу да дестабилизују земље

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да криминалне групе као што су група Вељка Беливука и Радоја Звицера могу да дестабилизују читаве државе.

Србија 12.06.2021 | 11:26
Групе Беливука и Звицера могу да дестабилизују земље

"Ми имамо одређена сазнања", истакао је Вулин гостујући на ТВ Прва и додао да такве групе могу да утичу на дестиблизацију, па и на политичку дестабилизацију у земљама које су "непослушне".

"Организоване криминалне групе ове величине као Беливукова и Звицерова су у стању да дестабилизују читаве земље, а ко би био бољи предмет дестабилизације него ликвидација (Александра) Вучића", рекао је Вулин.

Он је нагласио да је Балкан миран, јер је Србија мирна и стабилна и додао да уклањањем Вучића Србија више не би била стабилна, а онда ни Балкан.

Говорећи о шефу тзв. кавачког криминалног клана Радоју Звицеру, Вулин је истакао да је он криминалц који има несхватљиве суме новца и који може да нанесе много зла, а да је посебно, како је рекао, киван на предсједника Србије Александра Вучића.

Вулин је указао да је Звицер, док предсједник Србије Александар Вучић није повео борбу против мафије, био угледни грађанин Црне Горе, под заштитом државних органа Црне Горе и да је уживао у свом новцу, али да је сада у бјекству и да може да чини бројне злочине и да наручи пуно зла, а на првом мјесту је киван на предсједника Вучића.

Поводом акције "Тројански штит" Вулин је нагласио да МУП Србије добро сарађује са ФБИ и другим партнерима и навео да је хапшење групе коју је предводио Дарио Ðорђевић звани Декстер извршено на основу билатералне сарадње између аустријске полиције и полиције Србије.

"Ми смо пратили Декстера већ дужи временски период и у тренутку када смо знали да ће се он наћи у Бечу са значајном количином дроге ту информацију смо учинили доступном аустријској полицији и он је тамо ухапшен са 10 килограма хероина", рекао је Вулин.

Он је навео да је у исто вријеме припаднике његове криминалне групе српска полиција држала на оку и да је највећи дио ухапшен, а да је двоје лица још у бјекству.

Вулин је истакао да је Ðорђевић учествовао у припремама више ликвидација, да се његов клан бавио растурањем наркотика и да су радили за оног ко им плати.

Министар је указао да ће се, када се заврши истрага, видјети да је то веома озбиљна криминална група која има много крви на рукама.

"Изаћи ћемо са свим сазнањима у наредном периоду, истрага ће пратити сваки траг", рекао је Вулин.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бобо

12.06.2021 09:36

Очигледно се ради о "јако" стабилним земљама које група криминалаца може да дестабилизује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуки 18

12.06.2021 10:04

Грађанима Србије ни од кога не пријети већа опасност као од овог стручњака и њиховог предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Аркан

12.06.2021 13:40

...је 90-их био вођа групе која је чинила Србе поноснима по Хрватској, БиХ и Косову. Зато смо сви радосно отишли из тих држава у матицу Србију!

ОДГОВОРИТЕ