Кисић Тепавчевић није дозвољена посјета КиМ

Приштинске власти забраниле су министарки Дарији Кисић Тепавчевић да посети КиМ у својству професора Медицинског факултета Приштинског универзитета.

Србија 11.06.2021 | 08:09
Кисић Тепавчевић није дозвољена посјета КиМ

Ова установа је са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Најава за посету послата је на време и у складу са свим процедурама, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Кисић Тепавчевић је у склопу својих редовних активности требало да у петак и суботу, као професор Медицинског факултета Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици, на Катедри за епидемиологију, одржи испит студентима треће године. Она је долазак на Косово и Метохију најавила у својству професора, а не у својству министра, наводи се у саопштењу.

''Међутим, власти у Приштини су без икаквог образложења или разлога, преко приштинског официра за везу одбиле да Кисић Тепавчевић дозволе посету, којој Приштина на овај начин брутално спречава одлазак на посао'', истиче Петковић.

Истовремено, како додаје, без образложења је одбијена и молба групе од 39 ходочасника из централне Србије који су за предстојећи викенд желели да обиђу више светиња на Косову и Метохији.

''По среди је наставак бруталног кршења постигнутих споразума о слободи кретања и споразума о посетама договорених и потписаних у Бриселу између Београда и Приштине. Скандалозном политиком забрана и баријера Приштина по ко зна који пут демонстрира своје антицивилизацијско опредељење и јасно ставља до знања да се противи свему српском'', поручио је Петковић.

Очигледно је, како додаје, да приштински политичари на челу са Аљбином Куртијем немају ваљану аргументацију са којом би дошли за преговарачки сто у Бриселу следеће недеље, па се сада служе оваквим потезима који директно поткопавају дијалог.

''Европска унија као гарант потписаних споразума и посредник у дијалогу не сме остати нема на овакве једностране потезе Приштине и очекујем њихову јасну реакцију'', додао је Петковић.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ех.....

11.06.2021 15:05

Ја њој не бих ништа бранио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

11.06.2021 17:59

Комсија у праву си

Name

Реално

11.06.2021 15:11

Како могу забранити улазак када је Косово Србија !?

ОДГОВОРИТЕ