Бивши шеф улцињске полиције извршио самоубиство?

Први резултати истраге говоре да је полицајац Рудолф Елезовић извршио самоубиство, али има детаља који на ту констатацију стављају знак питања, рекао је незванично саговорник “Вијести” из Управе полиције.

Регион 10.06.2021 | 09:37
Бивши шеф улцињске полиције извршио самоубиство?

Из те институције званично су саопштили да су припадници граничне полиције прексиноћ у ријеци Бојани пронашли беживотно тијело свог колеге Елезовића, чији је нестанак пријављен 27. маја. 2021. године.

“О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се тијело упути на обдукцију како би се утврдио узрок смрти. Обдукција је извршена а извиђајем руководи Више државно тужилаштво у Подгорици”, наводи се у саопштењу Управе полиције.

“Вијестима” је незванично речено да је Елезовић имао прострелну рану у предјелу главе, али оружје није пронађено.

Леш је, према истим информацијама, наводно стар десетак дана.

Речено је да је беживотно тијело пронађено неколико стотина метара од Шаског канала.

Из Вишег државног тужилаштвау Подгорици, саопштили су јуче “Вијестима” да су формирали предмет поводом проналаска мушког беживотног тијела у ријеци Бојани, у мјесту Свети Ђорђе у Улцињу.

“И након примљеног обавјештења, дежурни тужилац је, заједно са службеницима полиције, изашао на лице мјеста ради обављања радње увиђаја, којом приликом су изузети трагови затечени на лицу мјеста који су по наредби тужиоца послати на вјештачење, донијета је наредба за обдукцију тијела, док је лице С. Е. извршило препознавање тијела и потврдило да се ради о његовом брату Р. Е., а у даљем току поступка предузеће се и друге неопходне мјере и радње за које се укаже потреба, а све у циљу утврђивања свих околности настанка предметног догађаја”, наводи се у одговорима тужитељке и портпаролке ВДТ Лепе Меденице.

Према информацијама “Вијести”, увиђајем је руководио виши државни тужилац Зоран Вучинић.

СУПРУГА ПРИЈАВИЛА НЕСТАНАК

Нестанак Елезовића пријавила је његова супруга Марина 27. маја.

Он је био на челу полиције у Улцињу. Ту функцију обављао је скоро шест година, све до 2014. године - када га је замијенио Сеад Ђозовић.

Претходно је, такође, неколико година обављао послове на руководећим мјестима у Одјељењу безбједности Улцињ, а касније је био и на одговорним функцијама у Сектору граничне полиције.

Улцињанин који је почетком фебруара ухапшен са још 23 особе у полицијској акцији “Замка”, раније је саопштено “Вијестима”, пуштен је на слободу након што се договорио о сарадњи са тужилаштвом, односно да му се додијели статус свједока сарадника.

Један од саговорника листа тврди да је он током вишесатног свједочења у Специјалном државном тужилаштву (СДТ) изнио и нека компромитујућа сазнања о особама које нијесу ухапшене у фебруарској акцији и које су се налазилле или су тренутно на високим положајима у Управи полиције.

“Вијести” немају информацију да су ова два случаја на било који начин повезана. Нико од надлежних ни раније није одговорио на питања “Вијести” - да ли је тај свједок причао о својим евентуалним везама са Елезовићем.

Свједоку су прошле седмице, у ноћи између недјеље и понедјељка, запаљена четири скутера у улцињском насељу Тотоши.

Полиција је, како су “Вијести” објавиле, 10. фебруара ухапсила 24 особе које терете да су организатори и чланови криминалне организације који су шверцовали велике количине марихуане из правца Албаније, преко територије Црне Горе, ка земљама региона и даље ка земљама Европске уније.

“У досадашњој истрази, пресијецањем кријумчарских рута које су користили припадници ове криминалне групе, у 11 појединачних запљена пронађено је и одузето пола тоне марихуане. Иста група се терети за кријумчарење двије и по тоне марихуане”, навели су тада у Управи полиције.

Из полиције су тада подсјетили да је акција спровођена 10 мјесеци са Специјалним и Вишим државним тужилаштвом као и са међународним партнерским службама.

(Вијести.ме)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

-

10.06.2021 07:52

Теско америци, у вријеме кад је свијет познаје. А индивидуалности су јој гадне, па их избацује. Теско америци због ње, мање због свијета. Дигитализација Бидена и резиденција, цивилни прототипи опстанка и резистенције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аврам

10.06.2021 10:17

Не прескаци редовну терапију...

Name

Земља Чуда

10.06.2021 07:52

Полицајац границни после нацелник,сверц марихуане из Албаније,сада свједок сарадник,запалили му скутере изврсио самоубиство пронадјен након висе од десет дана.Како да не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зналац

10.06.2021 10:13

Бас тако. Изврсио самоубиство, ал пистољ није пронадјен. Вјероватно га је склонио послије самоубиства. Као у Цорбиној пјесми, самоубица се убио с ледја.

Name

!!!

10.06.2021 08:48

Ко са дјаволом тикве сади о главу му се одлупају!

ОДГОВОРИТЕ