Москва тражи независни љекарски преглед Младића

Русија инсистира да се обави независни љекарски преглед бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића, рекао је замјеник руског амбасадора при УН Генадиј Кузмин.

Република Српска 09.06.2021 | 13:24
Москва тражи независни љекарски преглед Младића

Нисмо нашли никакве информације о садашњем здравственом стању Ратка Младића, укључујући његов опоравак након операције. Потпун независни преглед и потврда, укључујући одговор на питање да ли је задржао когнитивне функције, још није обављено. Снажно инсистирамо да се обави оваква врста прегледа, рекао је Кузмин, пренио је ТАСС.

Он је рекао да на сједници Савјета безбједности УН да Русија придаје велики значај правима притворених појединаца, укључујући право на медицинску помоћ, те подсјетио да је у Резолуцији 2529 специфично заузет став о овом питању.

– Ипак, Резидуални механизам није сматрао да је практично да поднесе извјештај Савјету о томе на који су начин ова права осигурана – рекао је Кузмин.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хаха

09.06.2021 11:51

Тјешите се да је Москва неśто урадила и ради..они се у бити увијек " не слажу" а остало НИШТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

09.06.2021 13:46

Има Баја лијек за све. Он је један у низу издајника кои те тамо послао, мој генерале. Срце ти је од челика. И велики поздрав, да те здравље служила издајницима господ одредио пут у пакао до деветог кољена. Издали те Додик, владика Григорија, Тадић, Чедо, Чанак, Ђилас, Маринка и остали безбожници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антиса

09.06.2021 14:01

Хајде ста се правите неуки. Кад је ухапсен био скоро са обе ноге у гробу. И ста сад треба да буде као момак од 20 година, а скоро му 80 година.

ОДГОВОРИТЕ