Moskva traži nezavisni ljekarski pregled Mladića

Rusija insistira da se obavi nezavisni ljekarski pregled bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, rekao je zamjenik ruskog ambasadora pri UN Genadij Kuzmin.

Republika Srpska 09.06.2021 | 13:24
Moskva traži nezavisni ljekarski pregled Mladića

Nismo našli nikakve informacije o sadašnjem zdravstvenom stanju Ratka Mladića, uključujući njegov oporavak nakon operacije. Potpun nezavisni pregled i potvrda, uključujući odgovor na pitanje da li je zadržao kognitivne funkcije, još nije obavljeno. Snažno insistiramo da se obavi ovakva vrsta pregleda, rekao je Kuzmin, prenio je TASS.

On je rekao da na sjednici Savjeta bezbjednosti UN da Rusija pridaje veliki značaj pravima pritvorenih pojedinaca, uključujući pravo na medicinsku pomoć, te podsjetio da je u Rezoluciji 2529 specifično zauzet stav o ovom pitanju.

– Ipak, Rezidualni mehanizam nije smatrao da je praktično da podnese izvještaj Savjetu o tome na koji su način ova prava osigurana – rekao je Kuzmin.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Haha

09.06.2021 11:51

Tješite se da je Moskva neśto uradila i radi..oni se u biti uvijek " ne slažu" a ostalo NIŠTA

ODGOVORITE
Name

AKTIVISTA

09.06.2021 13:46

Ima Baja lijek za sve. On je jedan u nizu izdajnika koi te tamo poslao, moj generale. Srce ti je od čelika. I veliki pozdrav, da te zdravlje služila izdajnicima gospod odredio put u pakao do devetog koljena. Izdali te Dodik, vladika Grigorija, Tadić, Čedo, Čanak, Đilas, Marinka i ostali bezbožnici.

ODGOVORITE
Name

Antisa

09.06.2021 14:01

Hajde sta se pravite neuki. Kad je uhapsen bio skoro sa obe noge u grobu. I sta sad treba da bude kao momak od 20 godina, a skoro mu 80 godina.

ODGOVORITE