Огласила се и Америка о пресуди Ратку Младићу

Амерички Стејт Департмент, такође, се огласио о данашњој пресуди Ратку Младићу, казавши да је „одлука Међународног резидуалног механизма за кривичне судове која потврђује пресуду против Ратка Младића за геноциде, злочине против човјечности и ратне злочине доноси дозу дуго очекиване правде жртвама и њиховим породицама у Босни и Херцеговини“.

Свијет 08.06.2021 | 20:30
Огласила се и Америка о пресуди Ратку Младићу

„Као бивши командир војске босанских Срба, Младић је био кључан у кампању која је имала стравичан циљ – да трајно уклони бошњачку и хрватску популацију са територије БиХ која је била под српском контролом. Злочини почињени у БиХ означавају једно од најмрачнијих поглавља историје послије Другог свјетског рата.

Упркос напорима починилаца да ушуткају свједоке, сакрију доказе својих злочина и избјегну налоге за хапшење, правда је побиједила у овом случају. Поздрављамо храброст и издржљивост преживјелих и њихових највољенијих који су се наставили борити за формалном признање ових злочина. Како се приближавамо 26. годишњици сребреничког геноцида, надамо се да ће пресуда Апелационог вијећа донијети дозу смирења жртвама и њиховим највољенијим“, наведено је у изјави Стејт Департмента.

Такође, исказали су захвалност Механизму на годинама рада како би у овом случају задовољили правду.

“Сједињене државе наставиће инсистирати на правди, заједничком повјерењу и помирењу као темељима мира и стабилности”,  закључили су Стејт Департмента.

(Н1

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

сомеоне

08.06.2021 18:59

Сједињене државе наставит ће инсистирати на правди, заједничком повјерењу и помирењу као темељима мира и стабилности” да ли то значи да ће САД сад тражити осуђивање насера орића ил мир значи осудити само србе?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

09.06.2021 00:03

Какав Насер Орић.. човјек и у Хагу и свим домаћим судовима ослобођен. Дођи некад памети!

Name

ре ма

09.06.2021 09:00

тако и ми мислимо за Младића

Name

Па толико о памети

08.06.2021 19:05

И способности Сједињених Америцких Дрзава. Свјестан је тога и Ратко Младиц и Радован Карадзиц и Додик и Вуциц, не знам за Саровица и Бореновица, свјесно је тога и висе од пола свијета. Свјестан је и цијели дигитални свијет. Срби као и Јевреју плацају цех, тога сто нису имали прилике да размисле о неким стварима, а цесто нису ни хтели, дакле не у слуцају Младиц, него у слуцају СФРЈ. Рецимо Хрватска је неке ствари и мислила кад су били под Аустријом, краљевином Југославијом, и раније. Додусе ми смо имали геноцидног окупатора Османлије, али у СФРЈ се могло, и то је лицило на несто као сада Саровиц против Додика. Па краљевина и Југословенство је искористено, после је дјенерал Драза смакнут, Тито просао, касније Хрватска. Дакле, математика то јест саховница је испостована, а они су испостовали и висе од тога и имају и слогу. Срби имају само своје нацине и слоге и математике и индивидуализам, Тесла, али су добри у томе, само нису конвертибилни, док је православље техницки врлина, у вријеме дигитализације и памцења, наравно срљавост на примјер Саровиц против Додика и не знам у вријеме разних притисака, је несто сто је слаб карактер за разлику од Тесле, и срба који имају индивидуалне успјехе. И нестаблни исток, то јест блиски, за разлику од остале еуроазије, несто сто је старије и од многих облика разних религија и оне само свједоце о томе ста инат и мрзња могу уцинити од цовека, од друства. И све, бас све предје преко њих, цак и Балкан је стабилнији од њих, хвала Богу. Хрвати за себе су цак направили у неким стварима искорак, али Јасеновиац им је јако велики талас, надам се не и Србима. Босњаци, њима су Турци веца несреца него самим Србима, Грцима. Сиптарима криминал и Турци и они су само ноз у ледјима данасњој Турској, која је геноцидна због Османлија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОР

09.06.2021 00:15

Наравно да не значи

Name

Мими

08.06.2021 19:17

Потписујем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.06.2021 21:14

Па додига су амери довели на власт.

Name

Наравно

08.06.2021 19:24

Ово Америка ради у корист своје заблиде. Оцекују они да це тим несто постици и при том им веца стета, кад математика као и слозност људских мисли и свега људског и сах, као и технологија памте Османлије у колијевци демократије у другим мјестима попут Јерменије, Хиросиму и Нагасаки, Селафилд и Скотску, и од нас нехат Цернобиљ и Горбацова (али неке добре намјере због којих је због наивности преварен), онда даље Хиросиму и Нагасаки, сисмис бомбе, Бајдена у години говеда, право разум, Тесларе који су их пресли, јањицарство у Босни која се није опирала и покољ у Косовоској битци гдје су се супроставили Османлијама и све у Грцкој и Јерменији. Бил гејтса и многе друге. Виетнам, БХ заставу која је инат Виетнаму, украдену Котроманицеву од АБиХ, наравно Срби имају своју, и јос много тога сто људе постојањем цини људе, а неразумне само неким програмом који се само детерминира, таласима који тезе нестанцима. Јако мале фреквенције, сто је спомињао и Тесла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У јбт

08.06.2021 23:41

На чему си ти, па те тако кида?

Name

!

08.06.2021 20:19

Олош свјетска прича о правди! Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Памет

09.06.2021 06:49

Знас ли брат ста си уопсте написао? Вјерујем да ни сам себе не разумијес!