За мале виртуозе: Моззарт поклонио виолине Музичкој школи у Бијељини

Директор Младењефимић: Већина музичких школа није у могућности да често набавља нове инструменте, тако да нам је ово заиста добро дошло. Огромна захвалност компанији Моззарт

Република Српска 08.06.2021 | 17:05
За мале виртуозе: Моззарт поклонио виолине Музичкој школи у Бијељини

Компанија Моззарт има "апсолутни слух" за таленте, а овога пута подржала је виолинисте из Музичке школе Стеван Стојановић Мокрањац у Бијељини.Ови млади музичари већ освајају награде широм свијета, а од сада ће своје умијеће моћи да покажу и на новим виолинама које им је поклонио Моззарт.Наиме, у школскојгодининаизмакумладимузичариовешколеоборилисусвојдосадашњирекорд. Освојилисучак 70 наградана локалним и међународним такмичењима чиме су се доказали као прави амбасадори културе и умјетности наше земље.

- Не дешава се често да нам неко донира инструменте,виолине су нам заиста биле потребне. Већина музичких школа није у могућности често за овакве набавке, тако да нам је ово заиста добро дошло. Још једном- огромна захвалност компанији Моззарт– каже Младењефимић, директор Музичке школе Стеван Стојановић Мокрањац Бијељина.

Концерт младих виртуоза погледајте овдје.

Он додаје да ова школавеомацијеничињеницу да је Моззарт друштвено-одговорна компанија која има слуха за потребе културе и умјетности. Доказ за то је, каже, управо ова донација вриједних виолина које су дуго прижељкивали.

Тренутно основну и средњу Музичку школу Стеван Стојановић Мокрањац похађа око 350 ђака који се школују за општи смјер, те клавир, хармонику, виолину, гитару, флауту и соло пјевање. Интерес младих и талентованих музичара из године у годину не јењава, па им је донација нових инструмената стигла у прави час.

            -У свом друштвено-одговорном раду посебан акценат стављамо на подршку образовању, култури и умјетности. Због тога смо, са задовољством, подржали младе таленте ове Музичке школе како би у наредном периоду наставили да ређају успјехе и представљају нашу земљу у лијепом свјетлу широм свијета- каже Селма Сакановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тако

08.06.2021 16:32

Јесте стварно Моззарт одговорна компанија, и много је помогла и у највецем јеку короне. Али кадрови црвене секте којој припада и садашњи директор нису ниста на авали, мисле само о приватним свиркама, и нервозни су сто "ова корона не пролази".

ОДГОВОРИТЕ