Za male virtuoze: Mozzart poklonio violine Muzičkoj školi u Bijeljini

Direktor MladenJefimić: Većina muzičkih škola nije u mogućnosti da često nabavlja nove instrumente, tako da nam je ovo zaista dobro došlo. Ogromna zahvalnost kompaniji Mozzart

Republika Srpska 08.06.2021 | 17:05
Za male virtuoze: Mozzart poklonio violine Muzičkoj školi u Bijeljini

Kompanija Mozzart ima "apsolutni sluh" za talente, a ovoga puta podržala je violiniste iz Muzičke škole Stevan Stojanović Mokranjac u Bijeljini.Ovi mladi muzičari već osvajaju nagrade širom svijeta, a od sada će svoje umijeće moći da pokažu i na novim violinama koje im je poklonio Mozzart.Naime, u školskojgodininaizmakumladimuzičarioveškoleoborilisusvojdosadašnjirekord. Osvojilisučak 70 nagradana lokalnim i međunarodnim takmičenjima čime su se dokazali kao pravi ambasadori kulture i umjetnosti naše zemlje.

- Ne dešava se često da nam neko donira instrumente,violine su nam zaista bile potrebne. Većina muzičkih škola nije u mogućnosti često za ovakve nabavke, tako da nam je ovo zaista dobro došlo. Još jednom- ogromna zahvalnost kompaniji Mozzart– kaže MladenJefimić, direktor Muzičke škole Stevan Stojanović Mokranjac Bijeljina.

Koncert mladih virtuoza pogledajte ovdje.

On dodaje da ova školaveomacijeničinjenicu da je Mozzart društveno-odgovorna kompanija koja ima sluha za potrebe kulture i umjetnosti. Dokaz za to je, kaže, upravo ova donacija vrijednih violina koje su dugo priželjkivali.

Trenutno osnovnu i srednju Muzičku školu Stevan Stojanović Mokranjac pohađa oko 350 đaka koji se školuju za opšti smjer, te klavir, harmoniku, violinu, gitaru, flautu i solo pjevanje. Interes mladih i talentovanih muzičara iz godine u godinu ne jenjava, pa im je donacija novih instrumenata stigla u pravi čas.

            -U svom društveno-odgovornom radu poseban akcenat stavljamo na podršku obrazovanju, kulturi i umjetnosti. Zbog toga smo, sa zadovoljstvom, podržali mlade talente ove Muzičke škole kako bi u narednom periodu nastavili da ređaju uspjehe i predstavljaju našu zemlju u lijepom svjetlu širom svijeta- kaže Selma Sakanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tako

08.06.2021 16:32

Jeste stvarno Mozzart odgovorna kompanija, i mnogo je pomogla i u najvecem jeku korone. Ali kadrovi crvene sekte kojoj pripada i sadašnji direktor nisu nista na avali, misle samo o privatnim svirkama, i nervozni su sto "ova korona ne prolazi".

ODGOVORITE