Запаљен аутомобил у бањалучком насељу Побрђе

Непознати нападачи запалили су испред породичне куће у бањалучком насељу Побрђе „ВW туран“ који је користио Јовица Вукелић, бањалучки ватрогасац.

Република Српска 07.06.2021 | 18:55
Запаљен аутомобил у бањалучком насељу Побрђе

Нападачи се нису обазирали на то што је у кући спавало двоје малољетне дјеце Вукелића, које је такође узнемирила детонација која је одјекнула након паљевине.

Јовица Вукелић за Српскаинфо истиче да не зна шта је могао бити мотив паљевине, али наводи да је у ранијем периоду долазио у вербални сукоб са комшијама. Осим тога, Вукелић наводи да је опозиционар, односно члан ПДП.

Додао је како је у тренутку детонације његова кћерка спавала у соби, одмах изнад запаљеног аутомобила.

– Срећа па је био балкон, иначе би изгорјело све – рекао је Вукелић.

Случај је полицији пријављен у недјељу, око један сат послије поноћи.

– Полицијским служабеницима је 6. јуна пријављено да је у Бањалуци, у улици Милоша Матића, дошло до пожара на возилу „ВW туран“. Обављен је увиђај, те се наставља рад на утврђивању свих чињеница и околности настанка пожара – саопштено је јуче из Полицијске управе Бањалука.

Снажна детонација

Јовица Вукелић испричао је за Српскаинфо да га је у недјељу око један сат послије поноћи пробудила снажна детонација.

– Спавао сам и из сна ме пробудила експлозија. Устао сам и чуо неко шиштање, а затим и мању експлозију. Дошао сам до ходника и напољу видио пламен. Отворио сам улазна врата и јасно видио да гори аутомобил који сам паркирао испред гараже – испричао је Вукелић.

Додаје како се убрзо обукао и покушао доћи до гараже, односно до апарата за гашење пожара, али је пламен на ауту био сувише јак, па је морао скочити преко степеница да би уопште пришао ближе аутомобилу у пламену.

– Пламен је био прејак и ухватио је цијели ауто. Како сам ватрогасац у том тренутку сам знао да ми од помоћи неће бити апарат за гашење пожара који сам држао у гаражи. Позвао сам колеге који су у рекордном времену дошли и угасили пожар – рекао је Вукелић за Српскаинфо.

Подметнут пожар

Убрзо је бањалучки ватрогасац у близини аутомобила открио дрвени штап.

– На том штапу један дио био је нагорио, а видио сам и фрагмент тканине. Тада ми је било јасно да је ауто запаљен – истакао је Вукелић.

Оно што је послије сазнао потврдили су и у полицији. Наиме, нападачи су прије паљевине аутомобил полили лаком, а затим га запалили, како би оштећења била далеко већа него када се аутомобил полије бензином и запали.

– Ватрогасац сам и знам какву штету прави тај лак, за разлику од бензина – прокоментарисао је Вукелић додавши да је онај ко је запали ауто одабрао прави тренутак.

– Ово уопште није мој ауто, већ колегин, који је отишао у Њемачку и оставио своје возило да га користим. У сваком случају, направили су још већу пакост – изјавио је бањалучки ватрогасац.

Снимци

Ватрогасац Јовица Вукелић данас је провео неколико часова у полицији дајући изјаву.

– Добио сам обећање да ће радити на овој истрази и ја им вјерујем, јер сам стекао утисак да су професионалци у свом послу – изјавио је Вукелић.

Полиција ће у оквиру истраге и у циљу откривања идентитета осумњичених изузети снимке са видео-надзора у близини мјеста паљевине, али и на другим локацијама.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Глас

07.06.2021 17:23

Добро је сто си се бас професиналцима обрати,а јос висе ти иде у корист сто им вјерујес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

танасић

07.06.2021 18:12

Вукелиц ватрогасац хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гогх

08.06.2021 05:49

Колко жалосно. На које ниске гране је спао морал ови нељуди.постали смо гори од животиња. Запалити човјеку ауто а изнад спава неко у овом случају дете ма фуј. То нетреба хапсити него на трг и пред народом на стуб срама. Устанеш ујутро наручиш кафу и дочекТе ово и остала срwања ништа добро

ОДГОВОРИТЕ