Zapaljen automobil u banjalučkom naselju Pobrđe

Nepoznati napadači zapalili su ispred porodične kuće u banjalučkom naselju Pobrđe „VW turan“ koji je koristio Jovica Vukelić, banjalučki vatrogasac.

Republika Srpska 07.06.2021 | 18:55
Zapaljen automobil u banjalučkom naselju Pobrđe

Napadači se nisu obazirali na to što je u kući spavalo dvoje maloljetne djece Vukelića, koje je takođe uznemirila detonacija koja je odjeknula nakon paljevine.

Jovica Vukelić za Srpskainfo ističe da ne zna šta je mogao biti motiv paljevine, ali navodi da je u ranijem periodu dolazio u verbalni sukob sa komšijama. Osim toga, Vukelić navodi da je opozicionar, odnosno član PDP.

Dodao je kako je u trenutku detonacije njegova kćerka spavala u sobi, odmah iznad zapaljenog automobila.

– Sreća pa je bio balkon, inače bi izgorjelo sve – rekao je Vukelić.

Slučaj je policiji prijavljen u nedjelju, oko jedan sat poslije ponoći.

– Policijskim služabenicima je 6. juna prijavljeno da je u Banjaluci, u ulici Miloša Matića, došlo do požara na vozilu „VW turan“. Obavljen je uviđaj, te se nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nastanka požara – saopšteno je juče iz Policijske uprave Banjaluka.

Snažna detonacija

Jovica Vukelić ispričao je za Srpskainfo da ga je u nedjelju oko jedan sat poslije ponoći probudila snažna detonacija.

– Spavao sam i iz sna me probudila eksplozija. Ustao sam i čuo neko šištanje, a zatim i manju eksploziju. Došao sam do hodnika i napolju vidio plamen. Otvorio sam ulazna vrata i jasno vidio da gori automobil koji sam parkirao ispred garaže – ispričao je Vukelić.

Dodaje kako se ubrzo obukao i pokušao doći do garaže, odnosno do aparata za gašenje požara, ali je plamen na autu bio suviše jak, pa je morao skočiti preko stepenica da bi uopšte prišao bliže automobilu u plamenu.

– Plamen je bio prejak i uhvatio je cijeli auto. Kako sam vatrogasac u tom trenutku sam znao da mi od pomoći neće biti aparat za gašenje požara koji sam držao u garaži. Pozvao sam kolege koji su u rekordnom vremenu došli i ugasili požar – rekao je Vukelić za Srpskainfo.

Podmetnut požar

Ubrzo je banjalučki vatrogasac u blizini automobila otkrio drveni štap.

– Na tom štapu jedan dio bio je nagorio, a vidio sam i fragment tkanine. Tada mi je bilo jasno da je auto zapaljen – istakao je Vukelić.

Ono što je poslije saznao potvrdili su i u policiji. Naime, napadači su prije paljevine automobil polili lakom, a zatim ga zapalili, kako bi oštećenja bila daleko veća nego kada se automobil polije benzinom i zapali.

– Vatrogasac sam i znam kakvu štetu pravi taj lak, za razliku od benzina – prokomentarisao je Vukelić dodavši da je onaj ko je zapali auto odabrao pravi trenutak.

– Ovo uopšte nije moj auto, već kolegin, koji je otišao u Njemačku i ostavio svoje vozilo da ga koristim. U svakom slučaju, napravili su još veću pakost – izjavio je banjalučki vatrogasac.

Snimci

Vatrogasac Jovica Vukelić danas je proveo nekoliko časova u policiji dajući izjavu.

– Dobio sam obećanje da će raditi na ovoj istrazi i ja im vjerujem, jer sam stekao utisak da su profesionalci u svom poslu – izjavio je Vukelić.

Policija će u okviru istrage i u cilju otkrivanja identiteta osumnjičenih izuzeti snimke sa video-nadzora u blizini mjesta paljevine, ali i na drugim lokacijama.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Glas

07.06.2021 17:23

Dobro je sto si se bas profesinalcima obrati,a jos vise ti ide u korist sto im vjerujes.

ODGOVORITE
Name

tanasić

07.06.2021 18:12

Vukelic vatrogasac hahaha

ODGOVORITE
Name

Van Gogh

08.06.2021 05:49

Kolko žalosno. Na koje niske grane je spao moral ovi neljudi.postali smo gori od životinja. Zapaliti čovjeku auto a iznad spava neko u ovom slučaju dete ma fuj. To netreba hapsiti nego na trg i pred narodom na stub srama. Ustaneš ujutro naručiš kafu i dočekTe ovo i ostala srwanja ništa dobro

ODGOVORITE