Сатлер и Бореновић разговарали о европском путу БиХ

Бореновић и Сатлер размијенили су ставове о европском путу БиХ. 

Република Српска 07.06.2021 | 16:25
Сатлер и Бореновић разговарали о европском путу БиХ

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић састао се данас са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером. 

Бореновић и Сатлер размијенили су ставове о европском путу БиХ. 

„Нечињење и општа незаинтересованост власти у БиХ да се направе кораци ка побољшању квалитета живота грађана и општег напретка довели су нас до дугогодишње стагнације. Владавина права, ефикасне правосудне институције, снажна економија и демократски избори који изражавају вољу грађана за које се ми залажемо требали би бити приоритети и свих политичких актера“, рекао је Бореновић. 

Он је истакао да један од основних приоритета морају бити измјене Изборног закона: 

„Корупција која нагриза наше друштво своје полазиште има у изборној корупцији. Потребне су нам измјене Изборног закона које ће омогућити законите, фер и демократске изборе што би се у овој неизборној години требало урадити”, рекао је Бореновић, који је и члан Интерресорне радне групе за измјену изборног законодавства. 

Током разговора, шеф Делегације ЕУ у БиХ нагласио је, поред измјена Изборног закона, потребу измјена Закона о јавним набавкама, Закона о сукобу интереса и Закона о Високом судском и тужилачком савјету, као и имплементацију осталих 14 кључних приоритета, у циљу испуњавања критеријума Европске уније за отпочињање преговора о чланству. 

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Логика

07.06.2021 14:38

Ово мени говори ко је наредни председник РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркес

07.06.2021 14:44

Странци чувају Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.06.2021 15:15

Кркан је завршио све што је странцима требало, сад је на нама шта са њим?

Name

Бањалучанин

07.06.2021 14:45

Само јако,нема одустајања Бореновићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џо

07.06.2021 15:17

Шта нам значи изборни процес и избори кад немамо за кога да гласамо...сјаши курта да узјаше мурта....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.06.2021 16:03

Једино Вукановић.

Name

Цуле

07.06.2021 16:38

Ма бас је тако. Све сто казе велики Баја то и опозиција понови. Каква је то опозиција кад не нуди ниста другацији концепт програма него стаје увјек уз национализам. Дајте болан релаксирајте ту националну напетост, попустите то висе и дајте овом насем народу наду да моземо сви да зивимо у овој дрзави од насег рада!!! И да је закон за све исти!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

07.06.2021 18:08

Нема путе у ЕУ,док је Охр-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАлИ РАДОЈИЦА

07.06.2021 20:19

НИЈЕ НАМА ПРОБЛЕМ ОХР,И ВРАНИ НА ГРАНИ ЈЕ ЈАСНО ДА ЈЕ САКА КОРУМПИРАНИХ ПОЛИТУЦСРА СЕ ПОВЕЗАЛА И ПОЈЕДОСЕ НАС КОРУПЦИЈА,НЕПОТИЗАМ И НЕЗНАЊЕ,КАД СЕ НА ОДГОВОРНА МЈЕСТА ПОСТАВЉАЈУ НЕСТРУЦНЕ ИСОБЕ,А ЦИТАВЕ ФАМЕЛИЈЕ РАДЕ У МИНИСТАРСТВИМА,СУДСТВУ ,ТУЗИЛАСТВУ.ПА ЗАР НЕКО ТРЕБА ДА БУДЕ ТОЛИКО ЦОРАВ ДА НЕ ВИДИ ДА ДОДИК СВАКИ ПОКУСАЈ ДА СЕ ИДЕ НАПРИЈЕД КОЦИ И СМИСЉЕНО ВУЦЕ КОЛА УНАЗАД.СВЕ ЈЕ У ГУБИЦИМА СТО ДРЗЕ ОНИ ПОД КОНТРОЛОМ ,А ОН СЕ ПОНАСА СА ДРЗАВНИМ РЕСУРСИМА КАО ПИЈАНИ МИЛИОНЕР И НИКО ОД ЊЕГОВИХ НЕ СМИЈЕ ДА МУ СЕ СУОРОСТАВИ,ЗАТО СТО СУ У СТАРТУ НСТРОАЛИ ДЗЕПОВЕ ОРАСИМА И САД ИГРАЈУ КО МЕЦКЕ ОРЕД ЊИМ.