Satler i Borenović razgovarali o evropskom putu BiH

Borenović i Satler razmijenili su stavove o evropskom putu BiH. 

Republika Srpska 07.06.2021 | 16:25
Satler i Borenović razgovarali o evropskom putu BiH

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sastao se danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom. 

Borenović i Satler razmijenili su stavove o evropskom putu BiH. 

„Nečinjenje i opšta nezainteresovanost vlasti u BiH da se naprave koraci ka poboljšanju kvaliteta života građana i opšteg napretka doveli su nas do dugogodišnje stagnacije. Vladavina prava, efikasne pravosudne institucije, snažna ekonomija i demokratski izbori koji izražavaju volju građana za koje se mi zalažemo trebali bi biti prioriteti i svih političkih aktera“, rekao je Borenović. 

On je istakao da jedan od osnovnih prioriteta moraju biti izmjene Izbornog zakona: 

„Кorupcija koja nagriza naše društvo svoje polazište ima u izbornoj korupciji. Potrebne su nam izmjene Izbornog zakona koje će omogućiti zakonite, fer i demokratske izbore što bi se u ovoj neizbornoj godini trebalo uraditi”, rekao je Borenović, koji je i član Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva. 

Tokom razgovora, šef Delegacije EU u BiH naglasio je, pored izmjena Izbornog zakona, potrebu izmjena Zakona o javnim nabavkama, Zakona o sukobu interesa i Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, kao i implementaciju ostalih 14 ključnih prioriteta, u cilju ispunjavanja kriterijuma Evropske unije za otpočinjanje pregovora o članstvu. 

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Logika

07.06.2021 14:38

Ovo meni govori ko je naredni predsednik RS.

ODGOVORITE
Name

Markes

07.06.2021 14:44

Stranci čuvaju Dodika.

ODGOVORITE
Name

Re

07.06.2021 15:15

Krkan je završio sve što je strancima trebalo, sad je na nama šta sa njim?

Name

Бањалучанин

07.06.2021 14:45

Само јако,нема одустајања Бореновићу.

ODGOVORITE
Name

Džo

07.06.2021 15:17

Šta nam znači izborni proces i izbori kad nemamo za koga da glasamo...sjaši kurta da uzjaše murta....

ODGOVORITE
Name

Re

07.06.2021 16:03

Jedino Vukanović.

Name

Cule

07.06.2021 16:38

Ma bas je tako. Sve sto kaze veliki Baja to i opozicija ponovi. Kakva je to opozicija kad ne nudi nista drugaciji koncept programa nego staje uvjek uz nacionalizam. Dajte bolan relaksirajte tu nacionalnu napetost, popustite to vise i dajte ovom nasem narodu nadu da mozemo svi da zivimo u ovoj drzavi od naseg rada!!! I da je zakon za sve isti!!!!

ODGOVORITE
Name

OO7

07.06.2021 18:08

Nema pute u EU,dok je Ohr-a.

ODGOVORITE
Name

MAlI RADOJICA

07.06.2021 20:19

NIJE NAMA PROBLEM OHR,I VRANI NA GRANI JE JASNO DA JE SAKA KORUMPIRANIH POLITUCSRA SE POVEZALA I POJEDOSE NAS KORUPCIJA,NEPOTIZAM I NEZNANJE,KAD SE NA ODGOVORNA MJESTA POSTAVLJAJU NESTRUCNE ISOBE,A CITAVE FAMELIJE RADE U MINISTARSTVIMA,SUDSTVU ,TUZILASTVU.PA ZAR NEKO TREBA DA BUDE TOLIKO CORAV DA NE VIDI DA DODIK SVAKI POKUSAJ DA SE IDE NAPRIJED KOCI I SMISLJENO VUCE KOLA UNAZAD.SVE JE U GUBICIMA STO DRZE ONI POD KONTROLOM ,A ON SE PONASA SA DRZAVNIM RESURSIMA KAO PIJANI MILIONER I NIKO OD NJEGOVIH NE SMIJE DA MU SE SUOROSTAVI,ZATO STO SU U STARTU NSTROALI DZEPOVE ORASIMA I SAD IGRAJU KO MECKE ORED NJIM.