Ова жена је буквално алергична на мужа!

Не мислимо на оно кад у шали кажу "алергична сам на мужа", ова жена је буквално алергична.

Занимљивости 07.06.2021 | 16:28
Ова жена је буквално алергична на мужа!

Џоана Воткинс,из Минесоте,САД, има озбиљан здравствени проблем, јер је она буквално алергична на свог супруга (мужа). Двадесетдеветогодишња Џоана чак не може да пољуби супруга Скота,ни да проводи време у истој соби са њим.

Јоханна Wаткинс пати од синдрома активације мастоцита, ретког поремец́аја имунолошког система, што значи да је алергична на готово све, укључујуц́и мирис свог супруга.

Јоханна живи сама у поткровљу са запечац́еним прозорима и вратима и ваздушним филтерима за прочишц́авање ваздуха. Има тешки облик синдрома активације мастоцита (МЦАС) у којем ц́елије које су намењене да је заштите од спољних претњи мутирају и уместо тога почињу да нападају њено тело.

"Скот и ја  да заједно гледамо емисију. Не можемо бити заједно у соби, јер сам алергична на њега, али он ц́е бити (оп.аут у току емисије) три спрата испод мене у соби на свом лаптопу, а ја ц́у бити у својој и гледац́емо емисију истовремено, а затим ц́емо о њој писати текст док је гледамо “, каже Јоханна преноси ББЦ

Симптоми и тежина болести могу се разликовати од пацијента до пацијента, али Џоану чини алергичном на готово све и може покренути анафилактички шок опасан по живот.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-06-07/06072021042841.јпг" алт="" wидтх="1243" хеигхт="700" />

Пре него што се удала за свог супруга Скота 2013. године, Џоана није очекивала да ц́е њено стање постати тако тешко. Радила је као учитељица, а Скот као наставник  супружници су волели заједничко планинарење. Чак и тада се борила са необичним осипом, синдромом иритабилног црева и мигреном, али ове болести су постале много горе након што се пар венчао.

Они су тек прошле 2020. године схватили да су постали неспособни да физички дели заједнички простор у којем бораве. 

"Приметила сам да када би Скот ушао у собу почињала бих да се осец́ам све горе и горе. Моји нормални свакодневни симптоми само би се погоршавали. У једном тренутку отишао да се ошиша и вратио се у собу и у року од два минута добила сам анафилактичке симптоме и он је морао да напусти собу." каже Џоана.

Недељу дана касније Скот је поново покушао да види своју жену, али исто се догодило и схватили су да ц́е се њихови животи морати драматично променити. Тако да Скот сада сваке вечери врац́а куц́и да кува Џоанину храну, јер Џоана може да толерише само 15 различитих намирница.

"Била је то ужасна стварност када сам снажно реаговала на свог супруга. Пре овога реаговала сам на родитеље, на многе, многе друге људе, најстрашније је када сам сазнала  да сам и на свог мужа Скота постала алергична " додаје Џоана.

Једини људи од којих нема алергијску рекцију су њена брац́а и сестре који јој помажу у нези. Пре него што уђу у њену собу, морају да избегавају да једу јако зачињену храну, да се истуширају посебним сапуном и скину до доњег веша. Чим уђу, облаче маске и посебну одец́у која никада није напустила Јоханину собу.

Лечење и лекови који се обично дају оболелима од МЦАС-а не помажу Јоханни, тако да тренутно пар не зна када ц́е се њихова ситуација променити - ако се икада догоди.

Пар тренутно живи у породичној куц́и својих пријатеља Олсонса, док се њихов  дом реновира како би га за Џоану учинили сигурним животним простором.

(Занимљивостидана.цом)

<див цласс="цустом"> <див алигн="центер"> 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Истина

07.06.2021 18:18

Са годинама сви постајемо алергицни на своје партнере.

ОДГОВОРИТЕ