Одсјечена људска глава бачена на бирачко мјесто

Један човјек упао је у недјељу на бирачко мјесто у Теразас дел Вале у мексичкој држави Тихуана и бацио одсјечену људску главу, саопштиле су локалне власти.

Србија 07.06.2021 | 08:24
Одсјечена људска глава бачена на бирачко мјесто

Локалне власти су саопштиле да је човјек покушао да побјегне с лица мјеста, не наводећи да ли је и ухваћен, пренио је Ројтерс.

Предзиборну политичку кампању обиљежило је незапамћено насиље чак и за земљу попут Мексика у којој се свакога дана догоди просјечно око 100 убистава, наводи британска агенција.

Избори су одржани у јеку епидемије корона вируса, вакцинације и насиља криминалних кланова, а у предизборној кампањи је убијен 91 политичар, углавном кандидати опозиције, саопштено је у извјештају агенције за безбједносна питања Етелект.

Аналитичари тврде да је већи дио насилних акција у предизборном периоду био усмјерен на општинске функционере јер су криминални кланови жељели да изврше притисак и утичу на резултате изборног процеса надајући се мањој контроли и сузбијању трговине наркотицима.

На јучерашњим изборима бирано је 500 посланика Доњег дома Савезног парламента, 15 гувернера и неколико стотина градоначелника, али се избори сматрају и својеврсним референдумом 93,5 милиона бирача о политици предсједника Андреса Мануела Лопеза Обрадора и његових напора да оживи државне институције.

(Тањуг  Фото: ЕПА)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Скептик

07.06.2021 06:53

Да се подсјетимо, Мексико је демократска, капиталистичка и католичка држава. Да се ово догодило у Бјелорусији, диктаторској, социјалистичкој и православној држави, скочио би цијели свијет..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не брини

07.06.2021 12:01

Како су кренуло ове наше медјунационалне. .демократе..долазимо на слицан ниво

Name

Ре Скептик

07.06.2021 15:00

Бозе драги, сваста се мозе овдје процитати. Цуј Мексико демократска дрзава, то је легло криминала и корупције врло слицно овом насем. У Мексику постоје цитаве регије гдје висе нема ни једног јединог полицајца, зиве под командом нарко лордова. Бозе, па бар на wикипедији процитај несто о теми прије него поцнес писати коментар.

Name

Мафијаска

07.06.2021 07:26

Дрзава, безакоње, бједа, хаос, робовски зивот без икаквих људских права....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мехико миле

07.06.2021 09:32

И ови наши хоће да овако успоставе

Name

Наркомафијаска

07.06.2021 14:16

Дрзава,ста оцекивати друго. Сваки дан гине висе него у неком рату....